OTTHONKA

Így tudod leggyorsabban lehűteni a dobozos sört

Most már hamisítatlan nyár van, ilyenkor jólesik egy pofa jéghideg sör. De mit lehet tenni, ha frissen vetted, és még meleg? Ezzel a tuti módszerrel percek alatt be tudod hűteni, mutatjuk!
címkék:
  • Szerző:

A dobozos sör lehűtése ilyenkor nyáron nem is olyan könnyű; hiszen persze, be lehet tenni a hűtőbe és várni, de a frissítő hideg italt jó lenne minél hamarabb elkortyolni. Sokan egyenesen a mélyhűtőbe teszik, de még így is legalább fél óra, míg kellemesen lehűl; mások pedig megadják magukat a sorsnak, és megvárják, míg a hűtőgép elvégzi a feladatot. Pedig nem kell ennyit várni: van egy módszer, amivel pár perc alatt kész a jéghideg sör, mutatjuk!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pexels.com

Mindössze egy nagyobb tálra vagy vödörre, és jó sok jégre van szükség, ha gyorsan szeretnél jéghideg sört; ám fontos, hogy pár perc alatt csak a dobozos sör hűl le, a fém hővezető képessége miatt. Töltsd meg az edényt vízzel, és tegyél bele minél több jégkockát. Ezután dobj bele két marék sót, és alaposan forgasd össze a keveréket. Ha ezzel megvagy, fektesd bele söröket; dobozos, palackos mehet bele vegyesen akár. Az üvegesnek kicsit több idő kell, de a dobozos sör lehűtése két perc alatt meg is van.

Fotó: Shutterstock

A só hatására ugyanis azonnal olvadni kezd a jég, és emiatt a víz a tálban sokkal alacsonyabb hőmérsékletű lesz 0 Celsius foknál. Mire elfogy a dobozos sör, a palackos is kellemesen hűvös lesz.

Fotó: Shutterstock

Ha nincs otthon jégkocka, akkor sem kell lemondani a jéghideg sörről: egy másik, szintén hatékony módszerhez mindössze egy vizes papírtörlőre van szükség. Ebbe alaposan bugyoláld bele a sört, és tedd be a mélyhűtőbe. Bár nem veri a jégkockás módszer szintidejét, így is gyorsabban hűl le, mintha csak simán bedobnád a fagyasztórekeszbe: 10 perc, és már ihatod is a jeges sört. Ez a módszer azért nagyon hatékony, mert a víz sokkal jobb hővezető, mint a levegő, ezért a vizes papír gyorsabban hűti le az italt. Arra figyelj, hogy ne hagyd sokáig a mélyhűtőben a sört, mert fel is robbanhat az üveg, a dobozos pedig szétrepedhet.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?