OTTHONKA

2017 legizgalmasabb, legmenőbb adventi koszorúi! Próbáld ki te is!

Olyan ötleteket mutatunk, amelyek megmozgatják a fantáziád, és amelyekkel igazán gyönyörû adventi koszorút alkothatsz.
  • Szerző: Ripost

Õrizd meg a szép hagyományokat, és idén is készítsd el otthonod karácsonyt váró ékességét, az adventi koszorút. Ám ezúttal érdemes kicsit újragondolnod, szebbé és különlegesebbé tenned azt. Miért is kellene a megszokottnál maradnod, amikor olyan sok gyönyörű lehetőség vár rád?

1. Mohás koszorúalapba ékelj apró fenyőket, ezeket díszítsd piros bogyókkal. Tűzz melléjük pár kicsi tobozt, a koszorú közepére pedig helyezd el a mécseseket, lehetőség szerint kivájt ágakba ékelve.

2. Készíts pompás és látványos díszt az asztalod fölé, amelyeket piros szalagokkal érdemes fellógatni. Ékesítsd fényes és piros bogyókkal, a végeredményt pedig fehér tömbgyertyákkal teheted teljessé.

3. Gondold újra a mézeskalácsot! Készíts belőle koszorúra emlékeztető formát, építs egész kis várost a házikókból és fácskákból, kör alakú mélyedéseibe pedig illeszd bele a mécseseket.

4. Hozd otthonodba a természetet! Egy farönk repedését béleld ki mohával, ebbe szúrd bele a karcsú gyertyákat, elé pedig halmozz meseszép, őszi és téli terméseket.

5. Öltöztesd fonalba-sálba a koszorúdat, a közepét dúsítsd fenyőággal, fagyönggyel, tobozokkal, majd pont, mint egy különleges tortába, ebbe szúrd a gyertyákat!

6. Varázsolj mesebirodalmat a nappalidba! Gyertyáidat üres, karcsú üvegekbe tedd, helyezd őket egy fémtálcára, a tálcát pedig a gallyak, termések mellett ékesítsd apró őz, mókus vagy szarvas figurákkal.

7. Díszítsd asztalodat rusztikus adventi várakozással. Üres cserepedet töltsd meg földdel, borítsd örökzöldek ágacskáival és tobozokkal, gallyakból, zsinórból pedig készítsd el ezt a képen látható szépséget.

Ügyelj arra, hogy a gyertyák ne kerüljenek gyúlékony anyagok közelébe, és az égő gyertyákat sose hagyd felügyelet nélkül!

És ezeket olvastad már?