MEDICINA

Nem hiszed el, mire jó ez a primitív gyomnövény!

Igazi életmentő csodaszert mutatunk azokra a bizonyos nehéz napokra! Ha te is rendszeresen szenvedsz a havi ciklusodtól, most figyelj!

A stresszes életmód, az állandó rohanás nemcsak feszültebbé tesz, de felerősíti a menstruációval együtt járó összes kellemetlen tüneteket is. Bár az ilyen panaszokra bármikor adnak a patikában pirulákat, nem biztos, hogy ezekkel jól jársz. Sokkal kíméletesebb megoldások is lehetségesek, hiszen számos gyógytea lehet a segítségedre a nehéz napokon.

Akkor sem kell kétségbe esned, ha éppen nincs otthon gyógyteád és a patikába sem tudsz elmenni. Ha görcsöl a hasad, próbálkozz egy olyan egyszerű gyomnövénnyel, ami tényleg mindenhol megtalálható.

Ez a növény nem más mint a pásztortáska,

melynek jótékony hatásait a népi gyógyászat több módon is alkalmazza. Szabályozza a vérnyomást, csillapítja a vérzést, csökkenti a gyulladásokat és más egyéb jótékony hatások mellett fitten tarja a fogínyt.

A pásztortáska legmeglepőbb tulajdonsága mégis a női problémákra gyakorolt jótékony hatása. Stimulálja a méh izomzatát, így csökkenti a menstruációs fájdalmakat. Lássuk, hogy kerülhet ez a csodaszer a polcodra! A növény felhasználható része: virágos, leveles szárának felső része.

Így használd!

Tea: Forrázz le 2 dl vízzel 2 teáskanálnyi szárított, apróra vágott pásztortáskát, hagyd állni 15percig, majd szűrd le. A menstruációs ciklus ideje alatt napi 2 csészényi langyos tea fogyasztása ajánlott. Várandósság és szoptatás ideje alatt alkalmazása nem ajánlott! Elhúzódó vérzés esetén orvosi kivizsgálás szükséges.

Tinktúra: Frissen szedett pásztortáskát levelestől, szárastól, virágostól, termésestől vagdalj fel, lazán töltsd üvegbe, önts rá 38-40 %-os gabona vagy gyümölcspálinkát (hogy teljesen belepje a növényt), két hétig hagyd állni a napon vagy más meleg helyen. Szűrd le, tedd sötét, jól zárható üvegbe. Ebből az oldatból naponta 3x12 csepp vízben vagy teában oldva fogyasztandó.

Ülőfürdő: 200 g pásztortáskát 5 liter vízben egy éjszakán át áztass, másnap melegítsd fel, és öntsd a fürdővízbe

 

 

És ezeket olvastad már?