MEDICINA

Most már életet is ment a szelfibot - Fotózd le most a hátadat!

A szelfibotot több helyen is betiltották már, pedig vannak olyan esetek, amikor életmentő lehet. Ahelyett, hogy óránként posztolsz egy képet a Facebookon vagy a Snapchaten, készíts vele olyan képeket, amelyeket csak az orvosodnak küldesz el.

A szelfibot nagyon hasznos lehet, amikor a tested olyan részeit szeretnéd lefényképezni, amelyekhez máshogy nem férsz hozzá. És hogy miért van erre feltétlenül szükség? Mert a bőrgyógyászod számára sokatmondóak lehetnek az anyajegyeidről készített szelfik. Ezekkel a képekkel a szűréskor összehasonlíthatja az anyajegyek pár hónappal későbbi állapotát, és hamarabb fény derülhet az esetleges problémákra. A bőrrák korai felismerése pedig akár életmentő is lehet.

És mi az amit ezen a nyáron még feltétlenül tegyél meg a bőröd védelme érdekében?

Vonulj az árnyékba!

Amikor csak lehet, légy az árnyékban, különösen a déli órákban kerüld a tűző napot. Viselj kalapot és sokat takaró napszemüveget, és természetesen kend magad magas faktorszámú fényvédővel.

Tápláld a bőrödet belülről is!

A mediterrán diéta nagyon gazdag antioxidáns-forrásokban, azaz gyümölcsökben és zöldségekben, valamint a hasznos omega-3 zsírsavakat tartalmazó halakban és diófélékben. Ezek pedig egytől egyig kiváló hatással vannak a bőrre, megelőzik a betegségeket, csökkentik a gyulladásokat, és még a DNS regenerációját is segítik. Legalább hetente kétszer fogyassz grillezett halat (tengeri halakat, lazacot) zöldségfélékkel, epret, kecskesajtot és diót.

Használj fényvédőt!

Legalább 30-as fényvédő faktorral ellátott krémet válassz, amelyik az UVA és az UVB sugarak ellen is védelmet nyújt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?