MEDICINA

Ezért tegyél káposztalevelet a könyöködre és a térdedre

Szenvedtél már éjszakákon át ízületi fájdalomtól? Ne nyúlj azonnal gyógyszerekhez! Létezik egy gyors és természetes megoldás erre. Hihetetlen, mi mindenre jó az egyszerû káposztalevél.

Fogadjunk, sosem gondoltál még orvosságként a káposztára! Ez nagy hiba, ugyanis sokkal több lehetőség rejlik benne, mint gondolnád.

Megszünteti a fájdalmakat, csökkenti a gyulladásokat. 

Hatását egy bizonyos apigenin nevű flavonoidnak köszönheti, mely remek gyulladáscsökkentő. Tehát mostantól a bokád, térded, könyököd környékén jelentkező fájdalmad könnyedén kezelheted ezzel az egyszerű, filléres módszerrel.

A használata is elképesztően egyszerű

Szedd szét a káposztát levelekre, és kicsit nyomorgasd meg őket. Szépen sorban helyezd a fájdalmas területre és egy gézzel, vagy rugalmas fáslival tekerd körbe, rögzítsd.

Végül egy sima háztartási fóliával tekerd körbe az egészet, hogy dunsztba kerüljön. 

Nemcsak a végtagi vagy ízületi fájdalomra, de fejfájásra is remek gyógyszer

Ha gyakran fáj a fejed, nagyon apró darabokra vágd fel a káposztát, de persze akár le is turmixolhatod. Helyezd a pépet a két lapockád közé, majd fedd le fóliával. Ehhez segítséget kell kérned, de megéri a természetes utat választani, hisz így mellékhatások nélkül szabadulhatsz meg a fájdalomtól.

Külső sérülések, sebek gyógyítására is használd bátran

Ha bármilyen külső sérülés ér, csak vágj csíkokra néhány káposztalevelet és néhány percre tedd be a sütőbe. Még úgy melegen helyezd a sebre. Négy-öt óránként ismételd meg a káposztás borogatást. 

Szoptatós anyukáknak

Sok kismama szenved mellgyulladástól anyatejes táplálás során. Ilyenkor nyáron talán még kínzóbb ez a probléma. Jó hír, hogy erre is tökéletes megoldás a káposztaleveles borogatás. Csak helyezz néhány egészséges káposztalevelet a melltartódba. Pár óránként cseréld ki.

A káposzta evésekor gyakorlatilag belülről gyógyítod magad

Ha nyersen eszed, vagy csak a kipréselt levét iszod meg naponta kúraszerűen, komoly lépést teszel a szíved védelme érdekében.

Savanyítsd otthon

Mivel probiotikumban igen gazdag, természetes védelmet jelent az egész bélrendszered számára, és könnyedén helyreállítja a bélflórát bármilyen betegség vagy akár egy antibiotikumos kezelés után is.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?