MEDICINA

Ez az olcsó zöldség évekkel hosszabbítja meg az életedet!

Elképesztő, mi mindent tud ez a filléres, egészséges finomság! Élj vele!
  • Szerző: Ripost

Az egyik legolcsóbb és legegészségesebb zöldség nemcsak azért kötelező elem a kamrádban, mert nagyon finom, hanem mert egyenesen csodákra képes a szervezeteddel!

Dúskál a vitaminokban

A-, C- és B-vitaminban is gazdag, sok benne a vas, a folsav, a magnézium és a kalcium is. A legfontosabb pedig az a vegyület, melynek a vörös színét köszönheti, ez pedig nem más, mint a beatin. Ez ugyanis erős antioxidáns és hatalmas segítség a méregtelenítésben is!

Szabályozza a vérnyomást

Kutatások bizonyítják, hogy a cékla hatékony segítség a vérnyomás csökkentésében, ez pedig jelentősen támogat abban, hogy elkerüljön a magas vérnyomás betegség, mely rendkívüli módon rövidíti meg igen sok honfitársunk életét.

Tovább is van! LAPOZZ!


Növeli az állóképességet

A cékla vitaminjai abban is hatékonyan közreműködnek, hogy megdobják a teljesítményed egy-egy nagyobb megmérettetés előtt. 3-4 kisebb fej cékla kimondottan sokat lendít egy kihívással teli sportteljesítményen is.

Csökkenti a szívbetegség kockázatát

A folsav és a betain csökkenti a vér homocisztein szintjét. Ez azért fontos, mert ha a homocisztein szint magas, az károsítja az artériákat, ez pedig növeli a szívbetegség esélyét. Újabb indok arra, miért tekinthetjük akár életelixírnek is ezt a zöldséget.

Boldoggá tesz

Már a színe is vidám, piros, de persze ez önmagában még nem elég az örömérzethez. A benne lévő folsav azonban elősegíti az örömérzetet, a bátorságot, a boldogság érzését. Ráadásul gyorsabban és erősebben nő tőle a hajad, a sebek gyógyulását pedig felgyorsítja.

Javítja a szellemi teljesítőképességet

Mivel jó hatással van a keringésre, ezért agyunkba is több vér jut, ami serkenti az agyműködést, idősebb embereknél pedig kimondottan javallott a cékla ilyen célú fogyasztása.

És ezeket olvastad már?