Létrehozva: 2016.09.22.

Szórj szódabikarbónát a pörköltbe! Meg fogsz döbbenni!

Meglepõ trükköt mutatunk, mely rendkívül egyszerû, mégis nagyon hasznos.

A konyhában néha történnek balesetek. Hiába teszünk mindent a legjobb tudásunk szerint, előfordul, hogy hiba csúszik a tökéletes ebéd vagy vacsora elkészítésébe, és ilyenkor bizony jól jönne valami gyors megoldás, ami elhárítja a bajt. Az alábbi trükköknek jó hasznát veszed, ha menteni kell, ami még menthető...

Szódabikarbóna a pecsenyére vagy pörköltbe

Ha összeütsz egy pörköltalapot, esetleg finom húst készítesz pecsenyelével, akkor megesik, hogy a szósz olajosabb lett a kelleténél. Aggodalomra semmi ok: 1 csipet szódabikarbóna segít a gondon, és emészthetővé teszi az olajat. Vigyázz, hogy 2 csipetnél többet ne használj, mert akkor már érződni fog az íze, amit nyilván nem szeretnél.

Elsózott ételbe kristálycukor

Az elsózott étel egyik legismertebb helyreállítója a krumpli. De mi van, ha éppen nincs otthon belőle? 1 teáskanál kristálycukortól még nem lesz édes egyetlen szaft sem, viszont kitűnően ellensúlyozza a túlságosan sós ízt.

Megrepedt tojáshoz ecet

Forró vízbe dobtad a tojást, hogy megfőzd, de megrepedt a héja? Nyugi, nem fog belőle kicsorogni a fehérje, ha a vízhez adsz egy teáskanál ecetet. Ez a módszer megoldja a gondod, és nem esik baja a tökéletes főtt tojásnak sem.

Túl fokhagymás levesbe petrezselyem-filter

Ha a levesed vagy bármi más ételed túlságosan fokhagymás lett, akkor egy teatojásba rakj friss petrezselymet (szárral együtt), majd áztasd bele 5 percre az ételbe. Az aromája ellensúlyozni fogja a fokhagymát, sőt magába is szívja annak ízét, így az áztatás után vedd ki a petrezselyem-filtert, és véget is ér a túl erős aroma.

Mostantól ne kanállal szedd le a leves zsírját! Tudunk jobbat!

Te is kanállal szoktad leszedegetni a zsírkarikákat a leves tetejéről? Van ennél hatékonyabb megoldás is, amely nem tart ennyire hosszú ideig. Ha nyers tojásfehérjét öntesz a levesbe, akkor az magába szívja az olajat, amikor pedig a hő hatására megfő és összerándul, pofonegyszerűen ki tudod kanalazni. Ha nem bízol ebben a technikában, akkor a szakértők szerint ügyes és hatásos eljárás, ha jégkockát dobsz a levesbe, éppen csak arra a rövid időre, míg a tetején megdermed a zsír. A megdermedt részeket egyetlen mozdulattal ki tudod kanalazni, a jégkockákat pedig persze gyorsan vedd is ki az ételből, mielőtt szétolvadnának.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jürgen Klopp megtalálta a felelőst a Liverpool újabb kudarcáért

origo.hu

Fegyverekkel árasztja el Amerika Ukrajnát - küszöbön a világháború

borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

ripost.hu

Ez a 3 csillagjegy érzi a jövőt, te köztük vagy?

mandiner.hu

Elborzadt Bayer Zsolt: Micsoda világ, micsoda társadalom az, amelyik így néz ki, s ahol ilyen zombik tengetik nyomorult életüket?

origo.hu

Kórházba került Zámbó Krisztián

travelo.hu

Csodálatos, ingyenes nádkoronasétány épült ezen a balatoni strandon

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

ripost.hu

Most jött: brutális baleset és dugó az M7-esen, zajlik a mentés

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

FAZÉK

Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

FAZÉK

Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

FAZÉK

Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk