FAZÉK

Olcsó és egyszerű krumplivacsorák: ilyen finomat még nem ettél

Ki ne szeretné a krumplit? Ha egyszerû és finom ételre vágysz este, kapd elő a kamrából. Mutatunk három receptet, válasz belőlük kedvedre! Nem sok hozzávaló kell az isteni vacsorákhoz.

1. Tepsis sajtos-szalonnás krumpli

Hozzávalók:

  • 4 közepes nagyságú burgonya
  • olvasztott vaj
  • 5 szelet szalonna apróra vágva
  • 5 dkg reszelt trapista sajt
  • 5 dkg reszelt cheddar sajt
  • tejföl
  • fokhagymás só

Így készítsd el:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. Mosd meg a burgonyát és szeleteld fel karikákra.

3. Forralj fel vizet, és főzd a krumplit forrástól számított 4 percig.

4. Helyezz sütőlapot a tepsibe, rakd bele a burgonyakarikákat, kend meg a megolvasztott vajjal.

5. Szórd meg a krumplikarikákat fokhagymás sóval, a reszelt sajtokkal, és a szalonnadarabkákkal.

6. Süsd további 12-14 percig, majd ha elkészült, kevés tejfölt tehetsz a tetejére.

2. Spanyol krumplis tortilla

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg vöröshagyma (apróra vágva)                
  • 5 gerezd fokhagyma (apróra vágva, vagy összenyomva)
  • 7 db tojás
  • olívaolaj
  • só, bors

 Így készítsd el:

1. Tisztítsd meg a krumplit, egy részét vágd vékony csíkokra, a többit reszeld le nagy lyukú reszelőn.

2. Forró olívaolajon egy serpenyőben a krumplit süsd meg, amikor már puhul, akkor a hagymát és a fokhagymát add hozzá. Keverd meg időnként érzésből. Majd amikor már a hagyma is megfonnyadt, sózd, borsozd ízlés szerint.

3. A masszát tedd egy tálba. A felvert tojásokkal keverd össze, adj még hozzá sót, ah úgy érzed.

4. A kapott keveréket süsd át újra, mint egy omlettet, amíg szép piros nem lesz.

5. Csúsztasd ki a serpenyőből, és amikor kihűlt, szeletelve tálalhatod.

3 .Tojásos krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 3 főtt tojás
  • 5 evőkanál majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • só, bors

Így készítsd el:

1. Mosd meg a krumplikat, majd héjában, sós vízben főzd meg.

2. Ha kihűlt a főtt burgonya, vágd fel kockákra, a főtt tojásokkal együtt.

3. A hagymát apróra szeleteld.

4. Keverd össze a tejfölt a majonézzel és a fűszerekkel, majd rakd bele a többi hozzávalót. Rakhatsz hozzá egy csepp olívaolajat is. Helyezd a salátát a hűtőbe. 1 óra múlva fogyaszthatod.

Jó étvágyat!