Létrehozva: 2015.06.07.

Káprázatos konyhatrükkök

Sokszor a nagy hétvégi sütés-fõzésben a legegyszerûbb megoldások nem jutnak eszünkbe. Összeszedtünk néhány régi trükköt, amelyek minden háziasszony számára jól jöhetnek a konyhában.

Szerző Váradi Zsuzsi

Maradjon zöld a zöld

Lehangoló tud lenni, ha a zöldköret, mire az asztalra kerül, elveszíti egészséges színét. Gond lehet ilyenkor, ha a kelleténél tovább főzted, vagy ha túl sokáig állt tálalás előtt. Jobban jársz, ha főzés helyett szita fölött vízgőzben párolod a brokkolit, a ceruzababot, esetleg a spenótot. Ha mégis a főzés mellett döntesz, tegyél a vízbe fél teáskanál szódabikarbónát. A zöldséget ne főzd agyon, akkor emeld ki a főzővízből, amikor még roppan!

Tökéletes tejszínhab

Garantáltan kemény és tartós lesz a felvert tejszín, ha hidegen dolgozol. Ne csak magát a tejszínt, hanem a konyhai eszközöket is tedd legalább egy órára hűtőbe, mielőtt nekiállsz habot verni.

Így lesz omlós a máj sóval!

Eddig úgy tudtad, a májat csak a sütés vagy a főzés végén szabad sózni, különben megkeményedik?

Egy rafinált trükk szerint nyugodtan besózhatod elkészítés előtt is, ilyenkor viszont fontos, hogy a májat legalább egy órára hűtőbe tedd pihenni.

Kiskabát és nagykabát sajtnak

Nem folyik ki bundájából a rántott sajt, ha elkészítés előtt duplán panírozod. Kipróbálhatod a liszt-tojás-liszt-tojás-prézli vagy a liszt-tojás-prézli-tojás-prézli változatot. Az első módszer vékonyabb, a második vastagabb bundát eredményez.

A szagmentes vágódeszka titka

Halszagú, hagymaszagú a deszkád, hiába mosod?

Dörzsöld be fél citrommal, a módszer garantáltan semlegesíti az elviselhetetlen szagot! Ami viszont tilos: sose tedd a vágódeszkát mosogatógépbe, mert még a legkíméletesebb program végére is szétfeszül a fa.

Mi mindenre jó a só?

Vörösboros folt könnyebben eltávolítható, ha mosás előtt a ruha érintett felületét bedörzsölöd sóval. Tojásfőzéskor nem reped meg a héj, ha egy evőkanál sót teszel a vízbe.

Két egyszerű trükk, ha levest főzöl

A vöröshagymát mindig jól megmosva, de héjastul tedd a húslevesbe, így szép színt ad neki. Nem fut ki a leves, ha a lábas belső karimáját megkened vajjal.

Tele hűtő is lehet friss!

Megakadályozhatod a rossz szagok kialakulását, ha egy nyitott befőttesüvegben őrölt kávét vagy szódabikarbónát állítasz az egyik középső polcra. Néhány ételt azonban soha, de soha ne tegyél a hűtőbe.

 

Szerző Váradi Zsuzsi

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megalázta Szoboszlai csapatát a sportvilág 17 éves szupertehetsége

origo.hu

Döntöttek a Házasság első látásra párjai, hogy együtt folytatják-e

life.hu

Meghan Markle különös haragot táplál Katalin iránt: Harry herceget felemészti az ellentét

mandiner.hu

Csak Szlovákia maradt Magyarország mellett – fontos szövetséges fordított hátat

ripost.hu

Hoppá! Összejött a Kőgazdag Fiatalok két botrányhős sztárja? Dubajban romantikáznak

mandiner.hu

„Öljetek meg minden zsidót!” – felfoghatatlan állapotok uralkodnak az amerikai egyetemeken

origo.hu

Már atomfegyvereket telepítenek az oroszok?

lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

FAZÉK

Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

FAZÉK

Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

FAZÉK

Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk