FAZÉK

Itt az ősz legfinomabb almatortája, az olaszok is imádják

Igazán fenséges sütemény. Kávé és tea mellé is imádni fogod.
címkék:

Igazi almás finomság, egyszerű és gyorsan elkészíthető.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: youtube.com

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 1 tojás
  • 80 g vaj
  • 100 g cukor
  • 1/2 tk. sütőpor
  • 1 reszelt citrom
  • 3 db alma
  • 2 ek cukor
  • 1/2 tk fahéj
  • 1/2 citrom

Így készítsd el:

  1. Rakd egy tálba a tojást és a cukrot spatulával keverd össze. Add hozzá a vajat, lisztet, sütőport, reszeld bele a citrom héját, keverd össze, és morzsold szét a tésztát. Tedd a hűtőbe pihenni kicsit.
  2. Mosd meg az almákat, hámozd meg, vágd ketté. Vágd ki az alma csumáját, vágd fel apró kockákra.
  3. Serpenyőbe dobd a felvágott gyümölcsöt, csavarj hozzá fél citromot, tegyél bele 2 evőkanál cukrot, fahéjat. Alacsony lángon 12 percen keresztül főzd.
  4. Vajazz ki egy 18 cm -es tortaformát. Vedd ki a hűtőből a tésztát és a felét rakd a formába. Egyengesd szét, és a szélét nyomkodd fel. Rakd bele az almás tölteléket úgy, hogy maradjon 1 cm távolság a szélétől. Öntsd rá a tészta másik felét. Terítsd szét és finoman nyomd össze.
  5. Előmelegített sütőben 180 C fokon , 40 percig süsd meg.
  6. Vedd ki a formából, hints a tetejére porcukrot.

 

Jó étvágyat!

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?