tóth gabi
Magyar ember nem létezhet nokedli nélkül, ám azt kevesen tudják, hogy e műfajon belül is vannak variációk. Egy háziasszony olyan trükköt mutatott, amitől leesik az állad. Nem csak haladóknak ajánlott, sőt...
A magyar konyha egyik alapvető körete a nokedli; de amilyen egyszerűnek tűnik az elkészítése, annyira könnyű elrontani is. A titok nyitja a megfelelő állagú tészta – és ha valakinek ez már a kisujjában van, akkor végtelen a lehetőségek tárháza. A nokedlit ugyanis nem csak pörkölt mellé készítheted el, és az sincs kőbe vésve, hogy apróra kell szaggatni a megfelelő célszerszámmal. A Vali hagyományos konyhája Facebook csoportjában egy háziasszony olyan módszert mutatott, amivel nem csupán gusztusos a tálalás, de sokkal gyorsabban is elkészül a galuska. És még szaggató sem kell hozzá.
Ugyanis a csurgatott nokedli néven is ismert változat lényege, hogy nem kell az apró lyukú szaggatón átpasszírozni a lágy tésztát: mindössze egy vágódeszkára van szükséged. A módszert Nagyné Gál Annamária mutatta be:
Az biztos, hogy így változatosabb nokedlit varázsolhatsz az asztalra, de ehhez szükség van a tökéletes tésztára is. Boros Vali tuti receptjével nem nyúlhatsz mellé:
Hozzávalók:
35 dkg liszt
Elkészítés:
Készítheted levesbetétként is, vagy akár egyenesen a paprikás krumpliba, pörköltbe is szaggathatod.