FAZÉK

Így készül a legfinomabb házi krémes! Gyúrni sem kell hozzá

Fantasztikus finomság, és most nem kell érte a cukrászdába menned. Sőt, nem kell hosszú órákat a konyhában töltened. Mutatjuk a kedvenc, gyors, finom süti receptet.

Házi gyors krémes

Hozzávalók:

  • 1 csomag vajas leveles tészta
  • 3 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 30 g kukoricakeményítő
  • 60 g liszt
  • 2 csésze tej
  • 560 ml tej
  • 10 g vanília
  • 1 g só
  • 50 g cukor
  • 80 g tejszín
  • porcukor a süti tetejére

Így készítsd el:

Így készítsd el:

1. A tésztát terítsd ki, egy kicsit simítsd át, vágd le a széleit akkorára, hogy passzoljon a tepsidhez. Szurkáld meg villával (lásd videó)

2. Előmelegített sütőben 200 C fokon nagyjából 15 percig süsd!

3. A tojásokat válaszd szét fehérjére és sárgájára. Szórj 10 dkg cukrot a sárgákhoz és keverd össze jó alaposan. Tegyél bele kukoricakeményítőt és lisztet is. Keverd tovább, és önt hozzá egy csésze tejet is, majd picit később még 1 csészével. Tedd félre a tálat!

4. 560 ml tejet forralj fel és öntsd hozzá az összekevert tojássárgákat. Keverés mellett addig főzd a krémet, amíg besűrűsödik. Vedd le a lábost a tűzhelyről és a krémbe önts bele 10 g vaníliaesszenciát.

5. A tojásfehérjéhez adj hozzá 1 g sót, verd fel habosra, miközben 50g cukrot is keverj hozzá fokozatosan.

6. A habot kanalazd hozzá fokozatosan a tojássárgás krémhez , és keverd össze.

7. Egy tálba önts bele 80g tejszínt, ezt is verd fel habosra, és tedd hozzá a krémhez. Így a krém teljesen elkészült.

8. Vágd ketté a tészta alapot. Helyezd bele egy dobozba az egyik felét. Kend rá a krémet, majd tedd rá a másik tésztalapot, úgy, hogy hat egyforma darabra vágtad. Tedd a hűtőbe és tálalás előtt szórj rá porcukrot.