FAZÉK

Így eszik újabban a magyarok a tojásrántottát, fantasztikus ötlet!

A rántotta nem véletlenül a reggelik királya: egyszerű, tápláló, fehérjetartalma segít éhségérzet nélkül fogyni, ráadásul nagyon finom. De hogyan lehet ezt még tovább fokozni ízben és egészségben?
címkék:

Az, hogy a tojás valóságos szuperétel, már régóta nem titok. Ha ezt a tápanyagbombát eszed reggelire, semmiben sem fog hiányt szenvedni. A-, E- és D-vitaminnal, valamint B-vitaminokkal látja el a szervezetedet, emellett pedig gazdag kalciumban, vasban, magnéziumban és cinkben is. Szeléntartalma az immunrendszert segít karban tartani, míg a benn levő kolin az agy számára fontos. Egészséges zsírsavai a szív tökéletes működését támogatják.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Rántotta 01

Fotó: Pixabay.com

De ha ennél is tovább szeretnéd fokozni a jó hatását, akkor párosíts mellé zöldségeket.

A spenót például A- és K-vitamint szelént, cinket visz be a szervezetbe, és a vasháztartásunkra is jó hatással van. Az immunrendszert antioxidáns hatású vegyületeivel védi, ez pedig ebben a járványos időszakban szintén nem mellékes szempont.

A gomba remek B-vitamin forrás, ennek a vitamincsaládnak a tagjaiból több is van benne. Szintén nagy mennyiségű szelént és káliumot is bevihetsz vele. Mostanság az erdei gombáknak is szezonja van – ezeket azonban csak akkor edd meg, ha bevizsgáltattad. Ha nem találsz ilyet a közelben, akkor inkább a boltban vett vagy konzerv gombában bízz.

Spenótos-gombás rántotta

Rántotta 02

Fotó: Pixabay.com

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 2 nagyobb tojás
  • 2 nagyobb tojás fehérje
  • fél csészényi szeletelt gomba
  • fél csészényi apróra vágott bébispenót
  • 2 evőkanál reszelt sajt
  • 1 teáskanál vaj
  • Só, bors ízlés szerint

Így készítsd el:

  1. Egy kisebb tálban verd fel a tojásokat a tojásfehérjékkel, sózd és borsozd meg ízlés szerint.
  2. Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat, add hozzá a gombát, és 3-4 percig párold közepes lángon.
  3. Add hozzá a spenótot is, és párold addig, amíg összeesik.
  4. Öntsd rá a tojásos keveréket, és folyamatos keverés mellett süsd meg a rántottát. Amikor már majdnem kész, keverd hozzá a sajtot is. Ahogy a sajt megolvadt, tálalhatod. A tetejére szórhatsz egy kis apróra vágott snidlinget is.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?