FAZÉK

Így állapítsd meg, hogy friss-e a boltban vásárolt csirke

Előfordult már veled, hogy tanácstalanul álltál a hûtőpult előtt és nem tudtad, melyik húst válaszd? Mutatunk egy egyszerû trükköt, hogyan állapíthatod meg, hogy melyik hús frissebb és melyik kevésbé.
címkék:
  • Szerző: A

Az előre csomagolt termékeken csak a fogyaszthatóság dátuma van feltüntetve. Az, hogy mikor vágták le az állatot, nem derül ki ebből az információból. Nincs feltüntetve a csomagolás időpontja sem, így nehezen állapítható meg, hogy mennyire friss a nyers hús.

Legrövidebb ideig a baromfihús tárolható

Mivel a legkisebb a zsírtartalma, ezért ez a legromlékonyabb típusú hús. A sertéshúsok a középkategóriába tartoznak, a marhahúsoknál pedig hosszabb eltarthatósággal lehet számolni. A vákuum- vagy védőgázas csomagolású termékeknél az időtartamok kitolódnak.

Vásárláskor figyelj arra, hogy az előre csomagolt termék csomagolása sértetlen legyen!

Ne vedd meg, aminek már a boltban furcsa külleme volt és a csomagolása sérült.

Figyelj a csirke színére!

Ha üde, rózsaszínes, akkor még friss. Ha kezd sárgulni, akkor több ideje van a fólia alatt. 

Ha bőrös csirkét veszel, akkor viszont szép sárgás, zsíros példányt válassz. Vigyázz azonban ezzel is! Kurkuma vagy speciális táp segítségével utánozhatják a tanyasi baromfit. A trükk azonban gyorsan kiderülhet. Ha a bőr élénk színű ugyan, de az alóla kilátszó hús nem sárgás - gyanakodhatsz.

Állapítsd meg, hogy friss-e a csomagolt hús!

Nyomd meg az ujjaddal a csomagoláson keresztül. Ha friss, akkor a nyomás hatására egyből visszaugrik, ha már régebben lett levágva, akkor több ideig marad benyomódva. 

Ha teheted, vásárolj hentesnél!

Nézd meg közelebbről a húsokat. Ha a húsnak kellemetlen szaga van, az a marha esetében nem jelenti azt, hogy nem fogyasztható, a sertésnél azonban friss hússzagot kell érezni, ha jó minőségű árut szeretnénk.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?