FAZÉK

Gyümölcsös és mennyei lett a tiramisu

Készíts sütés nélkül tiramisutortát a nyár gyümölcseivel. A mutatós desszertnek akármelyik nyári szülinapos örülne!

Sütés nélkül készül ez a tökéletes, nyári desszert.

Szépséges, ünnepi és egészséges is. Tele van pakolva vitamindús erdei gyümölcsökkel. A nyári születésnaposokat ezzel a tortával lepd meg!

Hozzávalók:

  • 300 g vegyes erdei gyümölcs (friss vagy fagyasztott)
  • 1/3 csésze (70 g) cukor
  • 2 ek. citrom leve
  • 2 ½ tk. zselatin
  • 3 ek. hideg víz
  • 23-24 db babapiskóta
  • 150 g félkeserű csokoládé pasztilla
  • 1/3 csésze tejszín
  • 1 tk. zselatin
  • 1 ek. hideg víz
  • 450 g mascarpone (szobahőmérsékletű)
  • 3 ek. porcukor
  • 1 ¾ csésze tejszín (35 %-os), jól lehűtve
  • friss mentalevelek

 

Elkészítés:

1. Szórd a megmosott erdei gyümölcsöket egy serpenyőbe, add hozzájuk a cukrot, és a citrom levét. Folytonos kavarás mellett forrald fel. Lassú tűzön, kavargatva sűrítsd be (15 perc).

2. Passzírozd át egy szűrőn, távolítsd el a magokat.

3. Egy másik serpenyőbe szórj zselatint. Öntsd hozzá a vizet, és hagyd duzzadni 5-10 percig, majd alacsony tűzre téve hagyd feloldódni.

4. A feloldott zselatint öntsd az erdei gyümölcsszószhoz. Jól keverd el, és hagyd kihűlni.

5. Egy 20 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt tortasütőforma alját borítsd be babapiskótával, majd az oldalát is rakd ki, függőlegesen állítva a babapiskótákat.

6. Szórd a csokoládét egy tűzálló keverőtálba, öntsd hozzá a tejszínt, és lassú tűznél gyöngyöző vízfürdő fölött, állandóan kevergetve olvaszd föl.

7. Egy serpenyőbe szórj 1 tk. zselatint. Önts hozzá 1 ek. hideg vizet. Hagyd megduzzadni (5-10 perc). Alacsony tűzre téve olvaszd föl. Öntsd az olvadt csokoládéhoz, és jól keverd el.

8. Adagold a mascarponét egy keverőtálba. Nyeles gépi mixerrel verd föl. Add hozzá a porcukrot, azzal keverd tovább.

9. Öntsd a tejszínt egy keverőtálba, és gépi mixerrel verd keményre. Óvatosan forgasd bele a mascarponés keverékbe. Oszd ketté.

10. Az egyik felébe keverd bele a csokis masszát. Keverd össze, és töltsd a babapiskótából rakott kerítés aljába. 1 rétegben fedd le friss málnával, majd tedd hűtőbe 15-30 percre.

11. Keverd össze a másik adag tejszínhabot az erdei gyümölcsös keverékkel. A rózsaszín krémet töltsd a megdermedt, barna színű krémre. Így két réteg krém lesz a desszertben. Simítsd egyenesre a tetejét, és hűtsd be legalább 4-6 órára vagy egy éjszakára.

12. A megszilárdult krém tetejére halmozz színültig erdei gyümölcsöket. Szórd meg friss mentalevéllel.

13. Vedd le a tortaforma külső abroncsát, és tálalásig kösd át a tortát egy szalaggal (hogy ne mozduljon el).

 

Itt videón is megnézheted, hogyan kell elkészíteni!