kulcsár edina
Végre itt a jó idõ, és kezdõdik a fagyiszezon. Ha szeretnéd valami igazán mennyei finomsággal meglepni a családodat, és még a fánkot is szeretitek, próbáld ki ezt!
HOZZÁVALÓK:
ELKÉSZÍTÉS:
A vajat, a sót, a cukrot, a vizet tedd egy edénybe és forrald fel. Öntsd hozzá a lisztet és kevergesd addig, míg a tészta el nem válik az edény falától.
Vedd le a tűzről, hagyd kihűlni és rakd hozzá a vaníliát és a tojásokat. Keverd simára és töltsd a tésztát egy habzsákba.
Egy mufforma alját vajazd le, és a habzsák segítségével nyomj kis kosárkákat.
Tedd az egészet néhány órára fagyasztóba, majd vedd ki és süsd ki olajban, mint a fánkokat.
Forgasd fahéjas cukorba, és már mehet is bele a gombóc fagyi.
EZEN A VIDEÓN ELLESHETED A TRÜKKÖKET: