FAZÉK

Elképesztő újítás: így lesz a fánkból fagyitölcsér

Végre itt a jó idő, és kezdődik a fagyiszezon. Ha szeretnéd valami igazán mennyei finomsággal meglepni a családodat, és még a fánkot is szeretitek, próbáld ki ezt!
címkék:
  • Szerző: Ripost

HOZZÁVALÓK:

  • 1/4 bögre vaj
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 bögre víz
  • 1 bögre liszt
  • 1 zacskó vanília, vagy vanília kivonat
  • 4 db tojás
  • kevés vaj
  • olaj a sütéshez
  • fahéjas cukor

ELKÉSZÍTÉS:

A vajat, a sót, a cukrot, a vizet tedd egy edénybe és forrald fel. Öntsd hozzá a lisztet és kevergesd addig, míg a tészta el nem válik az edény falától.

Vedd le a tűzről, hagyd kihűlni és rakd hozzá a vaníliát és a tojásokat. Keverd simára és töltsd a tésztát egy habzsákba.

Egy mufforma alját vajazd le, és a habzsák segítségével nyomj kis kosárkákat.

Tedd az egészet néhány órára fagyasztóba, majd vedd ki és süsd ki olajban, mint a fánkokat.

Forgasd fahéjas cukorba, és már mehet is bele a gombóc fagyi.

EZEN A VIDEÓN ELLESHETED A TRÜKKÖKET:
 

 

címkék:
És ezeket olvastad már?