Pihe-puha almás muffin, habos-karamellás krémmel: ezt csak imádni lehet
Az almás sütemények mindig az őszi-téli szezon kedvencei közé tartoznak. De olyan finomságot, mint ez a puha, krémes, karamellás almás muffin, még biztosan nem ettél!
Az alma, a karamell és a fahéj aromája olvad össze ebben a finom süteményben, amelyik egészen biztosan a téli szezon kedvence lesz. Az alma C-, A-, B-vitamin- és rosttartalmával az egyik legegészségesebb gyümölcsünk, amit minden formában érdemes fogyasztanod. Ez az almás muffin pedig olyan finom édességgé varázsolja, amelynek a receptjéért még a karácsonyi vendégeid is könyörögni fognak. A mascarponés krém, és a tetejére csepegtetett karamell különösen extrává teszi a süteményedet.
Robotgéppel keverd könnyűre és habosra a vajat a barnacukorral és a kristálycukorral, majd keverd hozzá a tojásokat és a vaníliakivonatot, míg egynemű massza nem lesz belőlük.
Egy másik tálban szitáld össze a kétféle lisztet, majd keverd hozzá a sütőport, a fahéjat és a sót.
A tejjel váltakozva, kanalanként keverd hozzá a vajas-cukros-tojásos masszához, amíg egynemű, sűrű muffintészta nem lesz belőle. Arra viszont vigyázz, hogy ne keverd túl.
Keverd bele a muffin tésztájába az almakockákat is. Az almát vághatod apróbb és nagyobb kockákra is, de le is reszelheted – ahogy a család jobban szereti. Mindkét változat más ízélményt ad, ha beleharapsz.
Tegyél muffinpapírokat egy muffinsütő mélyedéseibe (vagy vajazd ki a mélyedéseket), és kanalazd őket félig tele az almás muffin tésztájával. Süsd tűpróbáig – körülbelül 18-20 perc alatt készül el. Ha megsültek, tedd őket félre hűlni.
Amíg sül a muffin, készítsd el a krémet és a karamellt. A karamellhez olvaszd meg a cukrot, majd gyorsan keverd hozzá a vajat és a mézet. Addig keverd, amíg a cukor teljesen fel nem olvad. Add hozzá a tejszínt és habverővel verd folyékony, de sűrű masszává. Hagyd hűlni, és ha túlságosan sűrű lenne, adj hozzá még a tejszínből.
A krémhez habverővel keverd habosra a krémsajtot és a vajat. Add hozzá fokozatosan, folytonos keverés közben a porcukrot, végül pedig a vaníliakivonatot és a fahéjat is. Ha túl sűrű, keverj hozzá egy kis tejszínt.
A kész, kihűlt muffinokra közvetlenül tálalás előtt nyomd rá nyomózsákból a krémet, és csepegtess rá karamellt.