Létrehozva: 2021.11.13.

Pihe-puha almás muffin, habos-karamellás krémmel: ezt csak imádni lehet

Az almás sütemények mindig az őszi-téli szezon kedvencei közé tartoznak. De olyan finomságot, mint ez a puha, krémes, karamellás almás muffin, még biztosan nem ettél!

Az alma, a karamell és a fahéj aromája olvad össze ebben a finom süteményben, amelyik egészen biztosan a téli szezon kedvence lesz. Az alma C-, A-, B-vitamin- és rosttartalmával az egyik legegészségesebb gyümölcsünk, amit minden formában érdemes fogyasztanod. Ez az almás muffin pedig olyan finom édességgé varázsolja, amelynek a receptjéért még a karácsonyi vendégeid is könyörögni fognak. A mascarponés krém, és a tetejére csepegtetett karamell különösen extrává teszi a süteményedet.

Karamellás-fahéjas almás muffin

A mascarponés krém teszi igazán különlegessé a süteményedet
Fotó: Pixabay.com

Hozzávalók:

A muffinhoz:

  • 2 bögre apró kockákra vágott alma
  • ¾ bögre finomliszt
  • ¾ bögre teljes kiőrlésű búzaliszt
  • Fél bögre vaj
  • Fél bögre barnacukor
  • Fél bögre kristálycukor
  • Fél bögre tej
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál vanília-kivonat
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • Az alma, a fahéj és a karamell aromája olvad össze ebben a finomságban
    Fotó: Pixabay.com

    A karamellhez:

  • 2 ek. barnacukor
  • 2 ek. méz
  • 1 ek .tejszín
  • 1 tk. vaj
  • A krémhez:

  • 25 dkg krémsajt (pl. mascarpone)
  • 2 evőkanál porcukor
  • Fél bögre vaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 teáskanál fahéj
  • Tejszín ízlés szerint
  • A krémet közvetlenül tálalás előtt nyomd rá nyomózsákból!
    Fotó: Pixabay.com

    Így készítsd el:

  • Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra.
  • Robotgéppel keverd könnyűre és habosra a vajat a barnacukorral és a kristálycukorral, majd keverd hozzá a tojásokat és a vaníliakivonatot, míg egynemű massza nem lesz belőlük.
  • Egy másik tálban szitáld össze a kétféle lisztet, majd keverd hozzá a sütőport, a fahéjat és a sót.
  • A tejjel váltakozva, kanalanként keverd hozzá a vajas-cukros-tojásos masszához, amíg egynemű, sűrű muffintészta nem lesz belőle. Arra viszont vigyázz, hogy ne keverd túl.
  • Keverd bele a muffin tésztájába az almakockákat is. Az almát vághatod apróbb és nagyobb kockákra is, de le is reszelheted – ahogy a család jobban szereti. Mindkét változat más ízélményt ad, ha beleharapsz.
  • Tegyél muffinpapírokat egy muffinsütő mélyedéseibe (vagy vajazd ki a mélyedéseket), és kanalazd őket félig tele az almás muffin tésztájával. Süsd tűpróbáig – körülbelül 18-20 perc alatt készül el. Ha megsültek, tedd őket félre hűlni.
  • Amíg sül a muffin, készítsd el a krémet és a karamellt. A karamellhez olvaszd meg a cukrot, majd gyorsan keverd hozzá a vajat és a mézet. Addig keverd, amíg a cukor teljesen fel nem olvad. Add hozzá a tejszínt és habverővel verd folyékony, de sűrű masszává. Hagyd hűlni, és ha túlságosan sűrű lenne, adj hozzá még a tejszínből.
  • A krémhez habverővel keverd habosra a krémsajtot és a vajat. Add hozzá fokozatosan, folytonos keverés közben a porcukrot, végül pedig a vaníliakivonatot és a fahéjat is. Ha túl sűrű, keverj hozzá egy kis tejszínt.
  • A kész, kihűlt muffinokra közvetlenül tálalás előtt nyomd rá nyomózsákból a krémet, és csepegtess rá karamellt.
  • Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek