Létrehozva: 2021.07.25.

A sörös hús lett a grillpartik királya, itt a legjobb recept

Fantasztikus ötlet, ínycsiklandozó eredmény! Ilyen finomat már régen ettél!

Szerző Sors Edina

A sörös hús egyszerre ropogós és omlósan puha! A jó hír az, hogy miközben készül, bátran megihatsz egy fél doboz sört is!

A grillpartik legújabb kedvence ez a csirkesült. Ha akad véletlenül lefedhető kerti grill a háznál, mindenképp érdemes azon is kipróbálni!

Ültesd a csirkét sörösdobozra, így süsd ropogósra a sörös húst!

A trükk abban rejlik, hogy sütés közben a sörösdobozból kiáramló gőz gyönyörűen párolja belülről a csirkét, miközben a külseje szép egyenletesen megsül. Sőt, a pipi bőre a pikáns pácnak köszönhetően aranybarnára változik és isteni ropogós lesz. Mennyei lakomára számíthatsz ezzel a vacsival!

Sörös hús Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 egész, konyhakész csirke
  • fél literes dobozos sör
  • 20 dkg vaj
  • 2 ek. fokhagyma só
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1 ek. barnacukor
  • só, bors ízlés szerint
  • Így készítsd el

  • Egy serpenyőben olvaszd fel a vaj felét és add hozzá a fűszerek felét, és a teljes mennyiség cukrot.
  • Kend be evvel a csirkét, és pihentesd 20 percig.
  • Mosd le a sörösdobozt, és idd meg a felét! Tedd bele a maradék vajat és fűszereket, majd állítsd a madarat ügyesen a dobozra. Ha a lábait elrendezed, nem fog felborulni.
  • 180 fokon süsd kb. 50 percig. Ha nem sült át eléggé, süsd még további 15-18 percig 180 fokon. De grillen is elkészítheted.
  • Jó étávgyat!

    Tipp:

    A pácolásnál nyugodtan játszhatsz a kedvenc zöldfűszereiddel is!

    Csirkével együtt elkészítheted a köretet is. Ehhez nem kell mást tenni, csak darabold fel a zöldségeket és tedd a csirke köré. Önts rá egy kevés olajat, sót, kakukkfüvet, esetleg rozmaringot.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek