FAZÉK

15 perc alatt kész ez a finom mediterrán tonhalsaláta

Nem véletlenül zengenek ódákat a szakértők a mediterrán diétáról: ha a Földközi-tenger vidékéről származó ételeket eszel, úgy lakhatsz jól, hogy közben nem kell aggódnod a pluszkilók miatt. Mutatjuk az egyik legegészségesebb salátát!
címkék:

A kuszkusz az észak-afrikai konyha egyik kedvelt alapanyaga, amely ma már nálunk is minden nagyobb szupermarketben kapható. A durumbúza-darából készült apró golyócskákat nem kell főzni, elég csak forró vízbe vagy alaplébe keverni, és állni hagyni, Ezután nincs más dolgod, mint hozzáadni a zöldségeket és a tonhalat. Máris mutatjuk a könnyű, nyári receptet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kuszkuszos tonhalsaláta

Tonhalsaláta 01

Fotó: Pixabay.com

Hozzávalók 4 adaghoz:

A kuszkuszhoz:

2,5 dl csirke-alaplé vagy víz

3 dl kuszkusz

1 kávéskanál só

A salátához:

2 db 15 dkg-os tonhalkonzerv

Egy félliteres doboznyi koktélparadicsom

Fél csészényi csípős pepperoncini (ecetes paprika)

Harmad csészényi apróra vágott petrezselyem

Negyed csészényi kapribogyó

Só és frissen őrölt fekete bors

A tálaláshoz extra szűz olívaolaj és egy negyedekbe vágott citrom.

Tonhalsaláta 02

Fotó: Pixabay.com

Így készítsd el:

  1. Forrald fel a vizet vagy az alaplevet, majd vedd le a tűzről, keverd bele a kuszkuszt, és lefedve tedd félre 10 percre.
  2. Közben egy salátástálban keverd össze a tonhalat, a félbe-negyedbe vágott koktélparadicsomot, az ecetes paprikát, a petrezselymet és a kapribogyót.
  3. A kuszkuszt keverd át egy villával, ízesítsd sóval és borssal, majd csepegtess rá egy kevés olívaolajat. Halmozd rá a tonhalsalátát, és tálald citromgerezdekkel.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?