Létrehozva: 2020.03.02.

Jön az új sárgarépa, ez a 10 perces recept lesz a tavasz legnagyobb slágere

Hamarosan itt a tavasz, és vele az új sárgarépa szezonja. Ez az egyszerű étel köretként, de akár önálló, fogyókúrás fogásként is megállja a helyét. Ráadásul ilyen finomat már rég ettél!

Szerző Horváth Gabi

Ilyenkor, tél végén, tavasz elején, amikor együtt támadnak a vírusok és a tavaszi fáradtság, ez az olcsó és vitamindús zöldség remek segítőtársunk lehet. Béta-karotinja és más antioxidáns vegyületei csodát tesznek a téli hidegben megfáradt bőrrel, C- és E-vitaminja pedig a hajat szépíti. A béta-karotin, amely az A-vitamin előnyaga, a nyálkahártyákat is segít egészségesen tartani, ráadásul ez a tápanyagbomba az immunrendszer optimális működését is segíti. Mindeközben pedig a vonalainkra is vigyáz, hiszen alig van benne kalória.

Fotó: Pixabay.com

Ez az új recept a sárgarépa és a fűszeres pesto ízét hozza tökéletes harmóniába. Fogyaszthatod vitaminokban, ásványi anyagokban és egészséges zsírsavakban gazdag fogyókúrás vacsoraként, de köretként is megállja a helyét. Ráadásul a répa zöldje sem vész kárba!

Sült répa répalevél-pestóval

Fotó: Unsplash.com

Hozzávalók:

A répához:

  • 2 csomag új sárgarépa lesúrolva
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só és bors ízlés szerint
  • A pestohoz:

  • a répa levágott zöldje
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 1 evőkanál reszelt citromhéj és kb. 0,5 dl citromlé
  • 1 csésze pirított pisztácia héj nélkül
  • Másfél csésze olívaolaj
  • 2 evőkanál vaj
  • só és bors ízlés szerint
  • Így készítsd el:

    Fotó: Pixabay.com

  • Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra, A nagyobb répákat vágd hosszában ketté.
  • A répákat tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsire, forgasd össze kevés olívaolajjal, sóval és borssal. 25-30 perc alatt süsd puhára és aranybarnára.
  •  
    A bejegyzés megtekintése az Instagramon
     

    'EatwithEyes (@nhong_suwarangkana) által megosztott bejegyzés,

  • A répaleveleket 30 másodpercre mártsd forró vízbe, majd azonnal tedd jeges vízbe, hogy a színük megmaradjon. Csepegtesd le őket egy konyhai papírtörlőn, majd töröld őket szárazra.
  • Konyhai robotgépben daráld össze a fokhagymát, a parmezánt, a citromhéjat, a pisztáciát és egy teáskanál sót. Add hozzá a répalevelet, és ezzel is daráld össze.
  • Miközben a robotgép megy, csepegtesd a masszához lassan a citromlevet és az olajat, valamint a vajat és a borsot. Járasd tovább a robotgépet addig, amíg egynemű masszát nem kapsz.
  • Kanalazz egy kevés pestót a sült répára, és máris tálalhatod. A maradék pesto remek mártás tésztához vagy húsokhoz.
  • Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek