FAZÉK

Pohárba került az alma, ilyen finomat még nem ettél

Ez a kis édes­ség egy igazi fő­nye­re­mény, hisz ki ne sze­retné a ka­ra­mel­lát? Ez a ré­te­gelt gyö­nyö­rű­ség cso­dás íz­har­mó­ni­á­ban egye­síti ezt a le­bi­lin­cselő ked­ven­cet az al­má­val és a finom, mor­zsás gra­no­lá­val. Bár­mi­lyen al­ka­lomra könnyen és gyor­san el­ké­szít­he­ted!

Ez a kis édesség bármilyen alkalomra főnyeremény. Külsejében könnyed elegancia, ízében aromák harmóniája jellemzi. A pohárban a rétegek mind rendkívül egyszerűen elkészíthetők. A roppanós almás morzsás réteget hol egy éteri karamellhab, hol egy égetett karamellszósz szakítja meg. A nyers almadarabkák a mennybe röpítenek a kifinomult, édes ízhullámokon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

 által megosztott bejegyzés,

HOZZÁVALÓK 8 darab 1 dl-es pohárkába

Karamellhabhoz:

  • 1 csésze hideg, zsíros tejszín
  • 2 ek kristálycukor
  • ¼ csésze karamellöntet (boltban kapható)

Karamellszószhoz:

  • ½ csésze kristálycukor
  • 2 ek víz
  • 2 ek sótlan vaj
  • 6 ek zsíros tejszín
  • ½ tk kóser só

Almás morzsához:

  • ½ csésze darabolt, friss alma
  • ½ csésze alma chips
  • ½ csésze granola morzsa

ELKÉSZÍTÉS

 által megosztott bejegyzés,

Karamellhab:

Közepes sebességgel verd fel keményre a tejszínt, majd óvatosan forgasd bele a karamellöntetet.

Eközben a címlapon

Karamellszósz:

1. Öntsd a vizet és szórd a cukrot egy serpenyőbe. Közepesen alacsony hőn kevergesd, míg a cukor el nem olvad. Egy vizes konyhai ecsettel terelj vissza minden kristályt, mely a serpenyő szélére sodródott.

2. Ha elolvadt a cukor, állítsd magasra a lángot. A kavargatást fejezd be. Ezután csak a fogantyúnál fogva mozgasd, rázogasd az edényt. Egy perc múlva buborékozni kezd, majd sötétedni. 5-7 perc múlva, mikor sötétsárgává válik, add hozzá a vajat és a tejszínt. (A keverék vadul habzik, de lehűlve megnyugszik majd). Verd föl, hogy a hozzávalók elegyedjenek. A sót is kavard bele.

Almamorzsa:

Tedd egy tálba az összes hozzávalót, és jól keverd össze.

Az édesség összeállítása:

1. Vegyél elő két habtasakot. Az egyikből a karamellhabot, a másikból a karamellszószt adagold.

2. Tölts a poharak aljába egy-egy réteg karamellhabot.

3. Mindegyikre nyomj 1-1 réteg karamellszószt.

4. Harmadik rétegként szórd meg almás morzsával.

5. Folytasd, míg el nem fogy.