MEDICINA

Így tün­tesd el 10 perc alatt a szem alatti ka­ri­ká­kat

A va­rázs­dió cso­dás ha­tá­sá­ról hal­lot­tál-e már? Fi­a­ta­lítja a bőrt, össze­húzza a pó­ru­so­kat, el­tün­teti a pat­ta­ná­so­kat. És még mennyi min­denre jó ez a ter­mé­sze­tes nö­vé­nyi ki­vo­nat. Az in­di­á­nok imád­ták! Pró­báld ki te is.

Van egy növény, amelynek már a neve is mesés: a varázsdió. Azért kapta a különleges elnevezést, mert

EZEKET OLVASTAD MÁR?
először hoz termést, és utána virágzik.

A kérgéből, leveleiből készült kivonat döbbenetes hatással van a bőrre: összeszűkíti a tág pórusokat, magába szívja az olajat, megfiatalítja az öregedő bőrt. Ezt a természetes szert az észak-amerikai indiánok is szívesen használták szépészeti és gyógyászati célokra.

Törlőkendő

Az üzletekben kapható nedves törlőkendők gyakran tartalmaznak káros vegyi agyagokat. Mennyivel jobb, ha helyette varázsdió kivonatot csepegtetszegy kis darab konyhai papírtörlőre, és azt használod gyors tisztításra.

Arctonik

Tisztítsd meg és öblítsd le az arcodat. Egy vattakorongra csepegtess pár cseppet a varázsdió kivonatból, és tonizáld vele a bőröd. Ne öblítsd le! Pár perc után hidratáló arcápolóval kend be az arcodat. Ebben a természetes anyagú folyadékban nincs aceton,mint a legtöbb bolti arctonikban. Azok kiszárítják a bőrödet, ez felfrissíti, simává teszi.

Pórusok

Hála a varázsdió bőrösszehúzó vegyületeinek, a bőr sejtjeiben a fehérjék összecsoportosulnak.Ezt látjuk mi szűk pórusú, szép, sima bőrnek.

Eközben a címlapon

Szem alatti karikák

Csepegtess varázsdió kivonatot két vattakorongra, és borítsd a szemedre.

A jobb hatásfok elérése érdekében dőlj le 10 percre. Lazulj el, hallgass nyugtató zenét.

Felüdíti a fáradt szemet, eltünteti az árulkodó karikákat, megszünteti a puffadást.

Akné

Érösszehúzó hatásának köszönhetően csökken a bőr zsírossága, megszűnik a kivörösödés. Csersavtartalma megakadályozza a baktériumok megtelepedését a bőrön. Eltűnnek a pattanások, múlik a rovarcsípés okozta fájdalom. A napégette bőrre nyugtatólag hat.

Öregedő bőr

Polifenol-tartalma gátolja a bőr idő előtti öregedését.

Tannintartalma a károsító szabad gyökök hatását védi ki. Antioxidánsai harcolnak a szennyezett levegő és az UV sugarak okozta roncsolás ellen. Hatására a bőr simább lesz, és egészségesebb, fiatalabb benyomást kelt.

Bőrsérülések

A kisebb horzsolásokat, zúzódásokat gyorsan eltüntetheted, ha varázsdió kivonattal átitatott borogatást teszel rá. Fertőtleníti, nyugtatja a bőrt, enyhíti a fájdalmat.

Szájvíz

A száj és fogak ápolásánál is a fertőtlenítő hatást érdemes kihasználni. Öblítsd ki a szájadat varázsdiós kivonattal. Feloldja a lerakódott lepedékeket, lerakódásokat a fogakról is.

Aranyér

Gyulladáscsökkentőnek is kiváló. Óvatosan töröld át a fájdalmas végbélnyílást és a környékét egy vattakoronggal, melyre varázsdió kivonatot csepegtettél. Csillapítja a fájdalmat, megszünteti a gyulladást.

Milyen tonikot keress?

Lehetőleg alkoholmentes tonikot válassz. Az alkohol sajnos erőteljesen szárító hatású.