KÜLFÖLD

Nevetséges megoldás, megússzák a zaklató politikusok

A kiszivárgott dokumentumok szerint nyugodtan folytathatják a munkájukat a zaklatási botrányba keveredő képviselők, szinte semmilyen büntetést nem kapnak.
  • Szerző: KF

A szexuális zaklatási botrány a brit parlamentet is elérte, számtalan képviselővel kapcsolatban merültek fel különböző vádak, többen is lemondásra kényszerültek emiatt. Azok azonban, akik eddig megtartották a munkájukat, a kiszivárgott dokumentumok szerint csak egy látszólagos kis büntetést fognak kapni.

 

Az alsóházi tervezet szerint a megvádolt képviselőknek elég lesz bocsánatot kérniük áldozatuktól, illetve egy rövidke képzésen kell még részt venniük, amelyen tisztázzák, hogyan kell tisztességesen viselkedni a nőkkel - és már dolgozhatnak is tovább a magas fizetésükért.

A parlament kezdetben még vizsgálatot indított minden megvádolt képviselővel szemben, többjüket is lemondásra szólították fel, ám úgy látták, ez a megoldás nem túl hatékony. Ezért hosszabb távra érvényes megoldással állt elő az alsóház, ami viszont a kritikusai szerint nevetségesen enyhe.

A javaslat egyelőre még csak a kidolgozás szintjén mozgott, mikor egy neve elhallgatását kérő képviselő kiszivárogtatta, de a közvélemény elégedetlenkedve fogadta. Így kérdéses, hogy valaha is áthelyezik a gyakorlatba is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?