KÜLFÖLD

Muszlim maffiaklán tagjaira csaptak le a kommandósok

A nagyszabású akció során két férfi vettek őrizetbe a német hatóságok.

A német rendőrség és a különleges erők egy összehangolt akcióban több mint 25 berlini és brandenburgi ingatlanban razziáztak csütörtökön a hajnali órákban. A célpontok egy közel-keleti muszlim maffiacsalád, az úgynevezett Remmo-klán tagjai voltak – írja a német Bild internetes kiadása.

A berlini ügyészség tájékoztatása szerint az akció során két embert vettek őrizetbe. Ellenük a lőfegyverek forgalmazására, a nagyszabású kábítószer-kereskedelemre és az erőszakos bűncselekményekre vonatkozó törvények megsértésének vádjával indítottak eljárást, melyben az adóhatóság is részt vesz a feltételezett adócsalások miatt.

A Remmo-klán tagjai mellett, a rendőrség egy csecsen bűnszervezetre is lecsapott. Sajtóbeszámolók alapján a hatóságok attól tartottak, hogy bandaháború robbanthat ki a két társaság között, miután a csecsenek megtámadták a Remmo-család tagjait, amit aztán megtoroltak. A két csoport állítólag fegyverszünetben állapodott meg, miután Manuel Charr szír-libanoni profi ökölvívó közvetítette közöttük.

Ahogy arról a korábban beszámolt, a Remmo-család két tagját, Mohamed és Abdul Majed Remmot decemberben őrizetbe vette a német rendőrség. A gyanú szerint mindketten tagjai voltak annak a bűnszervezetnek, ami ellopta a Residenzschloss-gyűjtemény legértékesebb ékszereit a szász választófejedelmek és királyok drezdai palotájából 2019. november 25-én.

A szír és libanoni gyökerekkel rendelkező Remmo-család tagjai egyébként a berlini alvilági élet meghatározó szereplői. Rablásokkal, zsarolással, fegyver- és drogkereskedelemmel tettek szert vagyonra és hírnévre. A népes rokonság több tagját tavaly ítélték el a berlini Bode Múzamban történt 2017-es rablás miatt, mely során egy 100 kilós aranyérmét loptak el.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?