KÜLFÖLD

Hazudott az orvosoknak a szakolcai férfi, tragédia lett a titkolózás vége

Egy veszélyes mutatvány miatt sérült meg, de inkább egy kitalált történetet adott elő a doktoroknak.
  • Szerző: Ripost

Két héttel ezelőtt fejsérüléssel került kórházba egy 25 éves szlovák férfi. Az orvosoknak azt mondta, hogy kiesett az autóból – később kiderült, hogy nem mondott igazat. Mostanra belehalt sérüléseibe.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 25 éves Dusant augusztus 19-én egy barátja fejsérüléssel szállította kórházba a Trnovec községben (Szakolcai járás) lévő repülőtérről. Az orvosoknak azt mondta, hogy kiesett az autóból – ekkor még nem is sejtette a helyzet súlyosságát. A rendőrség kivizsgálta az esetet, amely során megállapították, hogy a férfi sérülését nem idegenkezűség okozta.

Az orvosok elrendelték a sérült férfi átszállítását Pozsonyba, útközben azonban romlott az állapota, ezért mentőhelikoptert kellett riasztani. Dusant helikopterrel vitték Pozsonyba, majd négy nappal később átszállították egy másik kórházba, ahol végül belehalt sérüléseibe.

Dusan imádta az adrenalint. Aznap a fiatal férfi és barátja egy veszélyes mutatványt akart kipróbálni: Dusan felállt az autó motorháztetőjére, míg társa vezette a járművet. Egy pillanatban a férfi leesett az autóról és beütötte a fejét. Úgy tudni, hogy az esetet le is videózták, a felvételt állítólag már lefoglalta a rendőrség.

Mária Linkesová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint amennyiben bebizonyosodik, hogy a férfi halálát idegenkezűség okozta, a hatóság a büntetőtörvény szerint fog eljárni – írja a Paraméter.

És ezeket olvastad már?