HARCÉL

Mégis a Szeviép fizette Ujhelyi házfelújítását

Nem csillapodott a harci zaj Ujhelyi körül. Miután a Szeviép volt vezérigazgatója, Baranyi Sándor egy interjúban azt állította, hogy az MSZP-s szöregi házának felújítását, átépítését "hálából" végezték el (vagyis ingyen), és ezt a képviselő cáfolta, újabb fordulatot vett a történet.

"2008-ban Ujhelyi István segítségét azzal háláltuk meg, hogy finanszíroztuk szőregi házának a felújítását, ami körülbelül 30-40 millió forintba kerülhetett" – ezekkel a szavakkal indította el a lavinát Baranyi Sándor a Délmagyarnak adott interjúsorozatának második részében.

A szegedi Szeviép egykori vezérének szavai védekezésre késztették a szocialista politikust, aki

közösségi oldalán szinte azonnal reagált a súlyos vádakra, azt írva, hogy "a Szeviép egyik tulajdonosa hazugságokat állít rólam".

Ujhelyi ugyan semmivel sem tudta bizonyítani igazát, pedig elég lett volna, ha a felújításról szóló számlákat bemutatja. Ezek után kétséges, hogy rendelkezne ilyenekkel. A számlák helyett szöregi házát mutatta meg az újságíróknak, azt demonstrálva, hogy nincs itt semmiféle luxus.

Ujhelyi mindemellett kitartott korábbi álláspontja mellett, miszerint Baranyi nem mondott igazat.

A volt Szeviép-vezér erre így reagált:

Amit mondtam, azt természetesen fenntartom. Nagyon csodálkoznék, ha a képviselő úr számlákkal tudná cáfolni az állításaimat.

Baranyi bemutatott egy dokumentumot is, mely bizonyítja, hogy a Szeviép az azóta szintén felszámolás alatt álló MABE-ÉPKER Kft.-nek adott 38 millió forintot kölcsönt, és innen ment a pénz Ujhelyi szőregi házára.

Az ügyről bővebben itt olvashatnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?