POLITIK

Gulyás Gergely: 9000 Ft rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok

A nyári szünet után megtartott, sorrendben 141. kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatott az augusztus 21-én megtartott kormányülés döntéseiről.
  • Szerző: itgy

A miniszter bejelentette, hogy a költségvetés vártnál jobb helyzete lehetővé tette, hogy a nyugdíjasok 9000 Ft értékben úgynevezett rezsiutalványt kapjanak, amelyből 2020. március végéig fizethetnek rezsiköltségeket. Az utalványokat szeptember 30-ig minden érintetthez eljuttatják.

Gulyás Gergely arról is szólt, hogy idén is lesz nyugdíjprémium, és mert az infláció némileg meghaladja a tervezettet, számíthatnak nyugdíj- kiegészítésre is.

A miniszter fontosnak tartotta azt is, hogy azok a közfoglalkoztatottak, akik 2019. január 1-je és július 1-je között legalább 3 hónapot dolgoztak és augusztus 1-jén még állományban voltak, egyszeri, 54.217 Ft nettó összeget kapnak. Ez 99 ezer embert érint.

Gulyás Gergely beszámolt arról is, milyen személyi döntéseket hozott a kormány. Többek között bejelentette, hogy az elhunyt Andy Vajna helyét, a filmügyi kormánybiztos feladatát szeptember 1-jétől Káel Csaba, a Művészetek Palotájának jelenlegi igazgatója tölti be.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?