BOZÓT

Karácsony Gergely emberéletekkel játszik a járvány idején!

Meddig tököl még Karácsony Gergely, miért nem tesz semmit a járvány idején? A veszélyhelyzet 22. napjának reggelén megint zsúfolt volt jó néhány fővárosi busz, villamos, nemhogy másfél, de fél méter távolságot sem tudtak tartani az utasok. Eközben még a frontvonalban dolgozó orvosok, nővérek se parkolhatnak ingyen, második hete a rendszámuk összeírásával szórakoznak... A parkolás ingyenessé tétele, és a tömegközlekedés biztosítása is a főpolgármester joga és felelőssége.
  • Szerző: Ripost

Megint haláljárat: miért kell zsúfolt buszon közlekednem járvány idején? – teli van Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldala ilyen kommentekkel. „Mennék én inkább kocsival, ha ingyen lehetne parkolni„ – írja egy férfi. Karácsony már szerda délután elismerte, hogy első napján elbukott a BKK által bevezetett szombati menetrend, ezért járatsűrítést ígért csütörtökre. De a budapestiek csütörtök reggel megint zsúfolt járatokat találtak. Karácsony újra elismételte, hogy hibáztak, és újra járatsűrítést ígért. De ha fizetni kell a parkolásért, és egyúttal ritkítják a járatokat – egyértelmű, hogy ez zsúfoltsághoz vezet járvány idején.

Bocsánatkérés helyett ingyen parkolást!

Bécsben már rég eltörölték a parkolóövezeteket, Esztergomban és Székesfehérváron is ingyen parkolhatnak az emberek. Csepel polgármestere is felháborodott. „A normális életben mindenkit arra biztatunk, hogy a közösségi közlekedést használja, de most arra biztatjuk a lakosságot, hogy a saját autóikkal vagy kerékpárral járjanak” – mondta a -nak Borbély Lénárd. „A közösségi közlekedés most sokkal veszélyesebb. Jelenleg szinte mindenhol van üres parkolóhely a kerületekben, pont ezért kellene ingyenessé tenni a parkolást. Számomra érthetetlen az a felfogás, hogy a parkolási díjak beszedéséből származó bevétel érdekében emberek százezreinek egészségével játszik Karácsony Gergely!”

Csak az történik, amit ígért: a legrosszabb

Karácsony Gergely rendkívüli sajtótájékoztatóján március 14-én elhangzott egy mondat: „Készüljenek a legrosszabbra!” Ugyanekkor ígérte, hogy „a fővárosi önkormányzat mindaddig, amíg ezt szükségesnek érzi, minden délután három órakor tájékoztatást ad arról, hogy milyen intézkedéseket tartanak nélkülözhetetlennek”. De nem csináltak semmit, így nincs mivel dicsekedni, így nem csoda, hogy azóta összesen csak négy tájékoztatót tartott.

Fotó: Ripost

A kórházakat rendszámösszeírással szívatja

Ezeken a tájékoztatókon sem konkrét tettekről, hanem csak arról beszélt, mit fog majd tenni, mire készül: plázáknak könyörög parkolóhelyekért, maszkokat rendel, kórházigazgatókkal íratja össze az egészségügyi dolgozók rendszámát, hogy ingyen lehessen parkolni - majd egyszer, de nem most, ami csak egy tollvonással elintézhető lenne. A kórházakat azzal szívatják, hogy most, járvány idején írják össze több ezer dolgozójuk rendszámát...

Miért nem csinál semmit a városvezetés?

Arról sem hallunk, mit csinál a március 11-én felállított Budapesti Egészségügyi Fórum. Március elején beszélt arról is Karácsony, hogy a fővárosi hajléktalanellátó intézményeknek külön protokollt dolgoznak ki az ott dolgozók és a hajléktalan emberek egészségének védelme érdekében. Ehhez képest a áldatlan állapotokat talált hajléktalan-ügyben: a kijárási korlátozást nem tartják be, a tisztálkodószerekről maguknak kell gondoskodniuk, pedig ez az egyik legveszélyeztetettebb, gyenge immunrendszerű csoport. Nyíregyházán például átmeneti szálláson biztosítják a karanténszabályok és a higiénia betartását a közterület-felügyelet és a mezőőri szolgálat segítségével. Bécsben szintén szükségszállást állítottak fel.

Munka helyett Soros pénzével haknizik

Az egyetlen, amit Karácsony Gergely fel tud mutatni, az az amerikai pénzember, Soros György pénze, amin állítólag maszkokat és védőfelszereléseket rendelt, hogy azt majd egészségügyi intézményeknek, szakrendelőknek ossza ki. Budapesten nincs megszervezve az idősek ellátása, ahogyan azt sok vidéki város megszervezte. A főváros, ahol a legfenyegetőbb a koronavírus-járvány, nem számíthat főpolgármesterére...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?