BOZÓT

„Köszönjük a haláljáratokat!” – Ilyen a járatritkítás Budapesten

Már az első pillanatban elvérzett Karácsony Gergelyék járatritkítása Budapesten: koronavírus-járvány idején életveszélyes, hogy ekkora tömegek zsúfolódtak össze szerda reggel. A felbőszült utasok a BKK és a főpolgármester felelősségét firtatják, a vállalat egy nap után máris járatsűrítést ígér.
  • Szerző: Ripost

Rémület, pánik és káosz: ez volt szerda hajnalban és reggel Budapest tömegközlekedésének jó néhány járatán. Ekkor lépett életbe ugyanis a fővárosban a szombati menetrenden alapuló, de a frekventált vonalon annál sűrűbb közlekedést ígérő új menetrend.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Vitézy Dávid Facebook Oldala

 

Volt, aki nem jutott el dolgozni

„A 101E nem jött egy órán át, haza kellett jönnöm inkább, nem tudok dolgozni menni. Megpróbáltam a 133E-t, de nem mertem felszállni, olyan tömeg volt” – írja elképedve Gábor. A egyik olvasója az Oktogonnál használta a 4-6 villamost háromnegyed nyolc környékén. „Kisebb tömeg volt, nemhogy a másfél métert, de 1 métert sem volt esély tartani. Mindeközben tele volt a villamos hajléktalanokkal és részegekkel, akik azon röhögtek hangosan, hogy összeköpködnek mindent” – mesélte Barna Zsolt, aki szintén munkába igyekezett. „A 66-os és a 23-as busz dugig volt. Minden elismerésem nektek, így kell kinyírni azokat, akik még tudnak dolgozni járni” – fogalmazta meg a véleményét egy másik netező.

Fotó: Vitézy Dávid Facebook Oldala

 

A munkába igyekvőkkel szúrtak ki

Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója már reggel 9-kor Facebook-posztban jelezte elképedését. „Pont azok maradtak a buszokon és azok járnak dolgozni, akik műszakos munkarendben dolgoznak: azaz ebben a helyzetben is értünk helytállnak, kórházakba, áruházakba, üzemekbe, a közüzemeket biztosító munkahelyekre tartanak reggel 5 és 7 között. Ilyenkor az utasforgalom lényegesen magasabb, mint a szombati” – írta Vitézy.

 

Karácsonyt ekézik

Karácsony Gergelynek, Budapest főpolgármesterének Facebook-oldalát szerda délelőtt elárasztották a bejegyzések: az utasok azonnali változtatást követelnek. „Köszönjük a haláljáratokat!” – szól az egyik poszt. A polgármester végül délután rájött, hogy hibáztak, és Facebook-posztban közölte, arra utasította a BKK vezetőit, sűrítsék a járatokat.

Fotó: Facebook

 

Módosításokat ígérnek a BKK-nál

Mi is feltettük kérdéseinket a BKK-nak, de lapzártánkig nem kaptunk választ.

Fotó: Facebook

A BKK Facebook-oldalán kommentekben próbálják nyugtatgatni az utazóközönséget, először azt írták, hogy már a szerdai napon sűríteni fognak, pár órával később azonban már azt közölték, hogy csütörtök reggeltől lép életbe az új menetrend, tehát egyelőre ők maguk sem tudják, hogy kezeljék a helyzetet...

És ezeket olvastad már?