MANI

10+1 Chrome-trükk, amitől könnyebb lesz az életed

A világ legnépszerûbb böngészőjéhez 2008-as debütálása óta rengeteg újítás készült! Ezek azok a bővítmények, amiket mindenképp tölts le!
  • Szerző: MZ/x

Rengeteg fejlesztő dolgozik azon, hogy a Chrome minél jobb legyen. Számtalan bővítmény és innovatív program érhető el, amik segítségével például új nyelvet tanulhatunk, vagy nem vétünk több nyelvtani hibát.

Ezek most a legjobb Chrome bővítmények

Édes pénzspórolás

Amikor aktiváljuk a Honey-t, az automatikusan megkeresi helyettünk az interneten fellelhető akciókat és a kuponkódokat, így a segítségével ezreket lehet spórolni! Aki sűrűn vásárol webshopokban, mindenképp töltse le!

Újság a zsebben

A Pocket használata egy egyszerű módja annak, hogy elmentsük azokat a cikkeket/hivatkozásokat, amiket épp nincs időnk elolvasni, de később mindenképp szeretnénk. A bővítmény segítségével -amikor végre van egy kis időnk- csak elő kell vennünk a telefont, tabletet, vagy a laptopot és el is merülhetünk az információáradatban.

Nyelvtanulás

A Language Immersion egy zseniális nyelvtanfolyam-bővítmény, amivel nemcsak teljes szövegeket, hanem csak néhány szót is kijelölhetünk az előttünk lévő szövegből, és lefordíttathatjuk egy más nyelvre. A passzív nyelvtanulás egyik remek eszköze ez!

Pánik gomb

A Panic Button telepítésével egyetlen gombnyomással bezárhatjuk az összes lapot a böngészőben úgy, hogy az nem veszik el!

Ha egy illetéktelen látóterébe kerül a képernyőnk, és nagyon nem szeretnénk, ha látná, amit mi, csak nyomjuk meg a pánik gombot! Ez két okból is hasznos lehet:

  • nem azt látják, hogy veszettül ikszeljük ki épp a lapokat
  • és elmenti egy külön mappába az oldalakat, amit pánikszerűen bezárunk!

Így, amikor tiszta a terep, újra meg tudjuk nyitni őket!

Postaláda

A Google Mail Checker-e (Google Levélfigyelő) hasznos bővítmény, a maga egyszerűségével. Megmutatja, hogy hány olvasatlan üzenetünk van, amiket anélkül elolvashatunk, hogy megnyitnánk a Gmail fiókunkat!

Koncentráció

A Simple Blocker abban segít, hogy ne vonja el semmi a mi, vagy az épp házi feladatot író gyerek figyelmét! Akinek el szokta terelni a figyelmét a Twitter vagy a Facebook, és nem bírja ki, hogy időről-időre rá ne pillantson valamelyikre, töltse le ezt a bővítményt! Első sorban diákoknak fejlesztették ki, de azoknak is kiváló, akik a halogatás nagy rajongói, még felnőttfejjel is. Ez a bővítmény lehetővé teszi, hogy blokkoljuk bizonyos oldalak hozzáférését, egy adott ideig (16:00-18:00-ig, például).

Távoli elérés

A Chrome Remote Desktop segítségével könnyen elérhetjük egy másik számítógépről/ eszközről a sajátunkat! Ez a Teamviewerhez hasonlóan működő bővítmény lehetővé teszi a képernyőmegosztást, és például az irodai gépen felejtett anyagok „hazaszállítását” is!

Keresés kép alapján

A Search by Image talán az egyik leghasznosabb bővítmény. Gyakorlatilag a „Képek” keresési opció fordítottja.

Amikor böngészés közben találunk egy képet és szeretnénk megnézni, hogy ehhez hasonlók (vagy pont ugyanez) hol, milyen oldalakon szerepel még, használjuk ezt a bővítményt.

 

SMS

A MightyText segítségével rövid szöveges üzeneteket, képeket, fájlokat küldhetünk a számítógépünkről Androidos telefonokra, vagy fordítva és ingyenes internet alapú telefonhívást is indíthatunk. Gyakorlatilag a Viber „kiköpött másáról” van szó, talán azzal a számottevő különbséggel, hogy a MightyText megjelenése kicsit komolyabb, üzletiesebb.

Helyesírás

A legtöbb platformba, ahol szöveges üzeneteket küldhetünk, építettek be helyesírásellenőrző programot. De akad szép számban olyan is, ahol a saját írástudásunkra kell hagyatkoznunk, hacsak le nem töltjük a Grammarly-t! Nem csak az email küldésnél lehet hasznos, működik a social média felületein is!

Úton, útfélen

A Chrome Mobil segítségével bárhová magunkkal vihetjük azt a sok, hasznos segítséget, amit letöltünk. Ráadásul offline módban is hasznát vehetjük! A megnyitni kívánt oldalakat letölti, és amint megint rá tud csatlakozni a készülék a világhálóra le, illetve betölti az oldalakat. Így véletlenül sem fogunk elfelejteni semmi.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?