Létrehozva: 2024.03.23.

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

Az egyik legújabb magyar-ausztrál fejlesztésű innováció nem csak a betegnek, de az orvosoknak is nagy segítség. Immár 3D-ben is megnézhetők a képalkotó vizsgálatok leletei!

A digitális egészségügyi technológiák rohamos fejlődése új dimenziót nyit a betegellátásban. Ezen a területen az egyik legújabb innováció a magyar-ausztrál fejlesztésű Medi-AR nevű applikáció, ami a betegeknek és az orvosoknak is nagy segítség a leletek értelmezésében.

lelet Nagy felbontású leletező monitorral és a hozzá kapcsolódó mammográfiai munkaállomással bővült a Mészáros Csoport Pro Filii Alapítványának támogatása révén a Semmelweis Egyetem Orvosi Képalkotó Klinika KORKÉP Alapítványának eszközparkja
Immár 3D-ben is megnézhetők a képalkotó vizsgálatok leletei! Képünk illusztráció. Fotó: Ripost

Mit tud ez az alkalmazás?

Ez az alkalmazás egy forradalmian egyedi orvosi-kép áttekintő és kommunikációs platform, ami a legmodernebb 3D technológiákat használja. A Medi-AR biztosítja a felhasználók számára, hogy a telefonjukon vagy tabletjükön a saját CT vagy MRI képeiket valódi 3D-ben, egyszerűen és könnyedén megnézhessék-írja a digitalhungary.hu. Az interaktív megjelenítés segítségével az applikáció nem csak a képek megtekintését, hanem azok átlátható megértését is segíti. A realisztikus és könnyedén forgatható képekhez megjegyzést is fűzhet az orvos. Ennek köszönhetően a páciens, a kezelőorvos vagy egy másodvéleményre felkért doktor is tűpontos képet kaphat a problémáról. Az eddig piacon lévő hasonló alkalmazások az ehhez hasonló minőségű megjelenítésre képtelenek.

Több, mint egy lelettovábbító applikáció

A felvétel speciális fájlformátumban, elő-feldolgozva érkezik meg a telefonunkra, utána pedig rengeteg funkció közül választhatunk: belevágni, nagyítani, elforgatni, vagy akár térben át is lehet utazni a modellen. A fejlesztők célja, hogy az applikáció globálisan elérhetővé váljon, lehetővé téve ezzel a technológia előnyeinek kihasználását világszerte.

A Medi-AR nem csak egy újabb alkalmazás a digitális egészségügyi térben; ez egy valódi innováció, amely hídépítő szerepet tölt be a betegek, az orvosok és az egészségügyi adatok között, egy új korszakot nyitva az orvosi képalkotásban. Sajnos még mindig bevett gyakorlat, hogy az orvos papírra firkálva próbálja meg elmagyarázni a páciensnek a probléma mibenlétét, erre kínálunk most egy gyors és kézenfekvő megoldást

 -mondta az app egyik fejlesztője, Dr. Birloni Ferenc.

Az orvosok életét is megkönnyíti

Ez a technológia nem csak a páciensek számára nyújt új perspektívát saját egészségügyi állapotuk megértésében, hanem az orvosok közötti kommunikációt is jelentősen megkönnyíti, lehetővé téve számukra, hogy vizuális eszközök segítségével tárgyaljanak meg komplex eseteket. Különösen hasznos lehet ez az eszköz az orvosok és más egészségügyi szakemberek számára, akik a vizuális adatok alapján szeretnének jobb betegellátást végezni, valamint a betegek számára, akik jobban szeretnék megérteni saját egészségügyi állapotukat. Ráadásként a két orvos közti kommunikációt is jelentősen megkönnyíti. Az applikációt itt lehet letölteni.

 

origo.hu

Zelenszkij döbbenetes bejelentést tett - videó

ripost.hu

Nem hiszel a szemednek: világsztár mellett feszít PSG Ogli

borsonline.hu

Erőszak követte Magyar Péter hergelését Tatabányán +videó

vg.hu

Rejtély: félelmetes amerikai nehézbombázók köröznek orosz földhöz nagyon közel – egyszerre két B-52-es jelent meg a radarokon

ripost.hu

Ezt már nem lehet visszaszívni, lelepleződött Katalin hercegné titka

magyarnemzet.hu

Vizsgálat indult az ukrán hadsereg Harkiv térségbeli rendezetlen visszavonulása miatt

ripost.hu

Hoppá: több százezer forint borravalót adott T. Danny egy felszolgálónak - videó

lakaskultura.hu

Az ezerarcú tyúklábminta: mindenhol elegánssá teszi a teret

ripost.hu

Durván bekavar az univerzum, drámai fordulat jön 3 csillagjegy kapcsolatában

ripost.hu

Mi történik a Fradinál? Nem kért a sztárjátékos a csapatból

ripost.hu

Hoppá: Világsztár jelent meg egy magyar cipőboltban, ezt a lábbelit vitte haza

ripost.hu

Nagy a baj! Mentőhelikopter szállt le az M0-ásra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Egyre olcsóbbak a hitelek - mit és hol érdemes felvenni? Megmutatjuk!

MANI

Változás: új, fontos infók a gyógyszerek kiváltásáról

MANI

Kiderült, kinek a pénzére utaznak a kiberbűnözők - meglepő, de nem az idősekére!

MANI

Fontos határidő jár le: eddig van idő nyilatkozni!

MANI

Erre figyelj nyaralás előtt és alatt: nem csak az akciókkal lehet pénzt spórolni!

MANI

Felejtsd el a csekket! Így fizetheted be otthonról a számlákat!

MANI

Még a hőség előtt jó, ha tudjuk - itt találhatók közkutak az országban!

MANI

Aki meg akarja őrizni pénze értékét, most ebbe fekteti