0°C
4°C

Lázár, Olimpia névnapja

RETRO RÁDIÓ

Nagyanyáink karácsonyi sütije: így készül a mézes puszedli

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 12. 17. 13:30

Közelednek az ünnepek, itt az ideje a süti recepteket elővenni! Nagyanyáink karácsonyi sütije a mézes puszedli elmaradhatatlan, íze és illata azonnal megadja a meghittség hangulatát. Mutatjuk a legjobb receptet.

Nincs is hangulatosabb az ünnepek alatt, mint amikor a bejgli, a mézeskalács vagy a puszedli illata járja át az otthonodat. Nagyanyáink karácsonyi sütije a mézes puszedli a asztal klasszikusa. Nem kell tőle ódzkodni, felejtsd el a napokig tartó várakozást! Készítsd el te is idén ezt a csodás finomságot, fényes tojáshabos mázzal. Mindenki kedvence lesz az ünnepek alatt!

Nagyanyáink karácsonyi receptje: Mézes puszedli
Nagyanyáink receptje: mézes puszedli/ mindmegette.hu

Nagyanyáink karácsonyi mézes puszedli receptje:

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 24 dkg méz
  • 10 dkg cukor
  • 8 evőkanál olvasztott zsír
  • 50 dkg liszt
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 dkg mézes fűszerkeverék
  • 1 citrom reszelt héja

máz:

  • 2 db tojás fehérje
  • kevés citromlé v ecet
  • 20 dkg porcukor

Így készítsd el:

  1. A tojásokat, a mézet, a cukrot, az olvasztott zsírt keverd jól ki, majd add hozzá a lisztet , a szódabikarbónát, a mézes fűszerkeveréket és a citrom reszelt héját. 
  2. Rakd bele a keverőgép edényébe, keverd össze. Majd jól gyúrd össze és gombócold diónyi nagyságúakra.
  3. Tedd őket kicsit lelapítva sütőpapírral befedett tepsibe. 190 C fokon süsd meg világosbarnára, úgy, hogy amikor kiveszed még jó, ha kicsit puha a teteje, pár perc és megkeményedik. 
  4. Majd készítsd el a mázat: az összetevőket a tojásfehérjével verd fel kemény habbá. (ezt gőz fölött is megcsinálhatod, akkor nem nyersen kerül rá, és talán hamarabb is szárad)
  5. Forgasd meg ebben a mázban a süteményeket. Tedd őket egy nagyobb tálba, és öntsd rá a habot, jól rázd össze, nagy műanyag keverő lapáttal kevergesd, tedd a kész puszedliket sütőpapírra, míg meg nem száradnak, nagyjából 3 óra alatt. Félidőben forgasd meg őket. 

Jó étvágyat!

+ tipp:

Díszítsd a puszedliket sütés előtt a közepükbe nyomott fél dióval vagy mandulával. A mázat ételfestékkel is színezheted, vagy tehetsz bele apró cukordíszeket is, mielőtt a máz megkötne. Tökéletes házi készítésű ajándéknak is szuper jó ötlet. 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.