
Így készül a szakállas pogácsa
Az ünnepekre kihagyhatatlan egy kis sós finomság. Így készül a szakállas pogácsa, csupa sajt és hagyományosnál is finomabb. Mutatjuk a receptet.
Érkezik a karácsony, a bejgli és a sok édes süti mellé kihagyhatatlan egy kis sós finomság. Így készül a szakállas pogácsa, a receptjét gyorsan jegyezd meg. Egy kicsit eltér a hagyományos pogitól és a sajt háromszorosára van turbózva benne. Imádni fogja az egész család! Mutatjuk a receptet.

Fotó: Mindmegette.hu / mindmegette.hu/ Győri-Dani Balázs
Így készül a szakállas pogácsa
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 3 dl tejföl
- 3 db tojás (1 egész + 2 sárgája)
- 1 evőkanál tejföl
- 1 késhegynyi pirospaprika
- 2,5 kk só
- 20 dkg reszelt sajt
- 10 dkg vaj
Így készítsd el:
- Keverd össze a tésztához a lisztet és a sót, add hozzá a margarint, és kezd el morzsolni. Ezután add hozzá a tejfölt és a tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát.
- Lisztezett felületen nyújtsd ki 3–4 mm vastagságúra, majd kisebb pogácsaszaggatóval szúrd ki. A leeső tésztát gyúrd össze, nyújtsd ki újra, és ismét szaggasd ki.
- Helyezd a tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsire, kend meg tejföllel elkevert tojássárgájával, és szórd meg reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten süsd szép aranyszínűre.
- A sajtkrémhez keverd simára a tejfölt a tojássárgákkal, a sóval, a pirospaprikával és a liszttel, majd gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett főzd sűrűre. Hagyd teljesen kihűlni.
- Amikor a massza kihűlt, add hozzá a vajat, majd a reszelt sajtot, és robotgéppel keverd simára.
- A teljesen kihűlt tésztakorongokat ragaszd össze a sajtkrémmel, végül forgasd bele reszelt sajtba.
A pogácsa 1–2 napig hűvös helyen tárolható, de frissen kínáld – úgy a legfinomabb!
Jó étvágyat!
Forrás:mindmegette.hu







