
Így készül az egyszerű házi majonéz, karácsonykor életmentő ez a recept
Borzasztó érzés, amikor pont az ünnepek előtti utolsó pillanatban fogy ki ez a fontos hozzávaló. Ezért nem rossz, ha van kéznél egy jó házi majonéz recept, hogy megmentse a helyzetet.
Akár krumplisalátát, akár franciasalátát készítenénk az ünnepi menühöz, ez a hozzávaló elengedhetetlen – de mi van, ha pont rosszkor fogy el? Ilyenkor sincs semmi gond, nagyon egyszerűen készíthető házi majonéz, ami sokkal finomabb is lehet, mint a bolti; és ebben biztosan tudod, hogy pontosan mi van. Sokan úgy gondolják, hogy a majonéz házilag csak hosszadalmasan és macerásan készíthető el, hiszen villával vagy habverővel krémesre keverni nagyon megterhelő; de ha van otthon egy botmixered, ezzel a recepttel pár perc alatt készen is vagy a majonézzel.

Házi majonéz
Hozzávalók:
- 2 db egész tojás
- 2,5 dl étolaj
- 2 kk 20%-os ecet
- 2 kk cukor
- 2 kk mustár
- 1 csip só
Elkészítés:
Fogj egy magas falú edényt, tedd bele az olajat, a tojásokat, a cukrot, a sót, a mustárt és az ecetet. Keverd habosra az egészet botmixerrel – ez kb. egy perc. Ha kész, már használhatod is!
Arra figyelj, hogy a házi majonéz nagyon gyorsan romlik, mindig tartsd a hűtőben, és csak annyit készíts belőle, amennyi egy étkezés alatt elfogy.






