
Ezt az ételt a férfiak készítik a legjobban, nem maradhat le a karácsonyi asztalról
Rengeteg háztartásban elkészítik az ünnepre ezt a hagyományos magyar ételt. Sok helyen ilyenkor nem az asszonyok állnak a tűzhely mellett; a halászlé recept gyakran a férfiak keze alatt lesz igazán tökéletes.
Az ünnepi asztal egyik főszereplője ez a könnyű fogás, és gyakori, hogy ilyenkor a férjek veszik a kezükbe a fakanalat. Mindenkinek van egy tökéletes halászlé recept a tarsolyában, de vannak olyan alap fogások, amiket nem szabad kihagyni. Akkor sem kell tartanunk a karácsonyi halászlé elkészítésétől, ha még soha nem csináltuk, csak figyelni kell a minőségi alapanyagokra, és rá kell szánni az időt a főzésre. Ez a halászlé recept tökéletes kezdőknek is; mutatjuk, hogyan lesz tökéletes a karácsonyi ételek koronázatlan királya!

Halászlé recept
Hozzávalók:
- 4-5 szelet pontypatkó
- 1 kg apró hal
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1,5 liter víz
- 1 tk sertészsír
- 1 db paradicsom
- 1 db TV paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db burgonya
- 3 fej vöröspaprika
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 1 csip. őrölt kömény
- 1 db kisebb babérlevél
- só, bors
Elkészítés:
- Tedd egy fazékba az apró kockákra vágott füstölt szalonnát egy kevés zsiradékkal, majd pirítsd meg. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, dinszteld üvegesre, majd tedd rá az áttört fokhagymát, és egy percig süsd együtt a hagymával-szalonnával.
- Vedd le a fazekat a tűzről, keverd a hagymához az őrölt pirospaprikát, add hozzá a kockákra vágott paradicsomot, a karikákra vágott paprikát, majd tedd vissza a tűzhelyre a fazekat, és rottyantsd össze a zöldségeket.
- Tíz perc után tedd az apró halakat a meghámozott egész burgonyákkal együtt a zöldségekhez, öntsd fel a vízzel, fűszerezd, és addig főzd, amíg meg nem puhul a krumpli. Utána jöhet a passzírozás: egy műanyag vagy fém passzírozó szitán préseld át a levest, majd öntsd vissza az elmosott fazékba.
- A végén tedd a levesbe a négy pontypatkót, és pár percig főzd őket. A kész halászlét erős paprikával, frissen sült kenyérrel tálald.






