RETRO RÁDIÓ

Adj szódabikarbónát a csirkehúshoz, eszméletlen, mi lesz belőle

Létrehozva2025. 11. 12. 12:30

Amilyen meghökkentőnek tűnik ez a recept, annyira finom a végeredmény! A csirkemell csipsz diéta alatt is fogyasztható, és bármilyen mártogatóssal megállja a helyét. Elkészíteni pedig nemcsak egyszerű, de gyors is.

Ha szeretsz rágcsálni, de vigyáznál az alakodra is, akkor ez az egészséges nassolnivaló tökéletes lehet számodra! A csirkemell csipsz amilyen furcsán hangzik, annyira pazar: ropogós, tele van fehérjével, és a csirkén, illetve a fűszereken kívül nem is kell bele semmi más. Gyorsan elkészül ez a csirke snack, ami mártogatóssal az igazi – és még gyorsabban el fog fogyni!

A szódabikarbóna hatására lesz ropogós a csirkemell csipsz.
A csirkemell csipsz legfontosabb hozzávalója a szódabikarbóna. Fotó: itor /  Shutterstock

Csirkemell csipsz recept

Hozzávalók:

  • 2 db egész csirkemell
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál só
  • 1 csipet őrölt feketebors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál szódabikarbóna

Elkészítés:

  • A csirkemell csipsz elkészítéséhez alaposan tisztítsd meg a húst, majd tedd egy nagy méretű késes aprítóba vagy húsdarálóba. Add hozzá az olívaolajat, a fűszereket, a szódabikarbónát, és daráld homogén masszává.
  • A masszát terítsd el vékonyan egy sütőpapírral bélelt tepsin (használj folpackot, hogy ne ragadjon a húspép a sodrófára), majd 180 Celsius fokos, előmelegített sütőben egy óra alatt süsd aranybarnára.
  • Törd apró darabokra, ha kihűlt; mártogatóssal tálald.

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.