
Adj szódabikarbónát a csirkehúshoz, eszméletlen, mi lesz belőle
Amilyen meghökkentőnek tűnik ez a recept, annyira finom a végeredmény! A csirkemell csipsz diéta alatt is fogyasztható, és bármilyen mártogatóssal megállja a helyét. Elkészíteni pedig nemcsak egyszerű, de gyors is.
Ha szeretsz rágcsálni, de vigyáznál az alakodra is, akkor ez az egészséges nassolnivaló tökéletes lehet számodra! A csirkemell csipsz amilyen furcsán hangzik, annyira pazar: ropogós, tele van fehérjével, és a csirkén, illetve a fűszereken kívül nem is kell bele semmi más. Gyorsan elkészül ez a csirke snack, ami mártogatóssal az igazi – és még gyorsabban el fog fogyni!

Csirkemell csipsz recept
Hozzávalók:
- 2 db egész csirkemell
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál fokhagymapor
- 1 evőkanál só
- 1 csipet őrölt feketebors
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál szódabikarbóna
Elkészítés:
- A csirkemell csipsz elkészítéséhez alaposan tisztítsd meg a húst, majd tedd egy nagy méretű késes aprítóba vagy húsdarálóba. Add hozzá az olívaolajat, a fűszereket, a szódabikarbónát, és daráld homogén masszává.
- A masszát terítsd el vékonyan egy sütőpapírral bélelt tepsin (használj folpackot, hogy ne ragadjon a húspép a sodrófára), majd 180 Celsius fokos, előmelegített sütőben egy óra alatt süsd aranybarnára.
- Törd apró darabokra, ha kihűlt; mártogatóssal tálald.






