
Íme a klasszikus bundáskenyér olasz testvére, ilyen finomat még nem ettél
A mediterrán reggelek hangulatát idézi ez az egyszerű, mégis különleges recept. A bundáskenyér most olívabogyóval, szárított paradicsommal és fűszeres aromákkal születik újjá, hogy egy kis napsütést vigyen a tányérodra.
Ha unod a klasszikus bundáskenyeret, de nem akarsz lemondani róla, ez a mediterrán változat pont neked való. Illatos fűszerek, olívabogyó, szárított paradicsom és egy kevés feta sajt – mindez egy ropogósra sült kenyérszeletben, ez a bundáskenyér olyan, mintha egy kis olasz faluban ennéd.

Bundáskenyér olasz módra, isteni ez az új recept
Hozzávalók (2 adaghoz)
- 2 vastag szelet (lehetőleg kovászos) kenyér
- 2 tojás
- 2 evőkanál tej vagy növényi ital
- 3-4 szem fekete olívabogyó, apróra vágva
- 2-3 darab olajban eltett szárított paradicsom, felaprítva
- 1 teáskanál szárított oregánó vagy bazsalikom
- só, frissen őrölt bors ízlés szerint
- olívaolaj a sütéshez
Tálaláshoz:
- egy marék friss rukkola
- néhány szem koktélparadicsom
- pár morzsa feta sajt
Elkészítés
Üsd fel a tojásokat egy tálba, add hozzá a tejet, és keverd el alaposan. Szórd bele az aprított olívát, szárított paradicsomot és a fűszereket. Kóstold meg, és ha kell, sózd, borsozd. Forrósíts fel egy kevés olívaolajat a serpenyőben. Forgasd bele a kenyérszeleteket a mediterrán tojásos keverékbe, és hagyd, hogy jól megszívják magukat. Süsd őket közepes lángon aranybarnára mindkét oldalukon, amíg kívül ropogós, belül puha lesz.
Tálalási tipp
Tedd a bundáskenyereket egy tányérra, szórd meg rukkolával, friss paradicsommal és morzsolt fetával. Locsold meg egy kevés extra szűz olívaolajjal, és ha szereted, csepegtess rá egy pár csepp citromlevet is.
Ez a mediterrán bundáskenyér nemcsak laktató, hanem friss, nyárias és pillanatok alatt elkészül. Tökéletes reggelinek vagy gyors vacsorának, és garantáltan mosolyt csal az arcodra, még egy esős napon is.






