4°C
7°C

Gabriella névnapja

RETRO RÁDIÓ

Így készül a házi karamellszósz

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 10. 19. 12:30

Vannak olyan krémek, édességek, melyek elkészítésétől te is megijedsz? Ez a házi karamellszósz tuti, hogy neked is sikerülni fog! Kövesd a videót lépésről-lépésre! Mutatjuk a receptet!

Nem árt, ha ősszel van otthon ebből az isteni finomságból. Házi karamellszósz nagyon ízletes a tortákba, süteményekbe. A cukor pirítása rizikófaktor ugyan, de ha a videót követed, biztosan nem fogod odaégetni. Pontról pontra haladva kiderül, nem is ördöngösség a karamellszószt elkészíteni. Mutatjuk is!

Házi karamellszósz Jar,Of,Dulce,De,Leche,,Traditional,Sweet,From,Argentina,On
Házi karamellszósz / Fotó: Juan Roballo / Shutterstock

Házi karamellszósz recept

Hozzávalók:

  • 200 g kristálycukor
  • 200 g habtejszín
  • 1 csipet só
  • 70 g vaj

Így készítsd el:

  1. Tedd a cukrot egy vastag falú lábosba, és kezdd el melegíteni. Amikor nagyjából a cukor fele megolvadt, folyamatosan kevergetned kell. 
  2. Amíg olvad a cukor, melegítsd meg mikróban a tejszínt. A borostyán színű olvadt cukorhoz több részletben öntsd hozzá a tejszínt, kevergetés mellett. 
  3. Nagyjából 2 percen keresztül főzd, és utána add hozzá a csipet sót is. Ha sós-karamellás szószt szeretnél, akkor a sóból mehet bele egy teáskanálnyi is.
  4. Vedd le az edényt a tűzről, add hozzá a vajat és kézi botmixerrel egyneműsítsd. Szűrd át, majd öntsd üvegekbe. Hagyd kihűlni, majd utána mehet a hűtőszekrénybe, ahol gyönyörűen be fog sűrűsödni. Pár óra hűtés után már megfelelő lesz az állaga. 
  5. Ha tortába szeretnéd tölteni, akkor érdemes tovább bent tartani a hűtőben.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.