
Így készül a házi karamellszósz
Vannak olyan krémek, édességek, melyek elkészítésétől te is megijedsz? Ez a házi karamellszósz tuti, hogy neked is sikerülni fog! Kövesd a videót lépésről-lépésre! Mutatjuk a receptet!
Nem árt, ha ősszel van otthon ebből az isteni finomságból. Házi karamellszósz nagyon ízletes a tortákba, süteményekbe. A cukor pirítása rizikófaktor ugyan, de ha a videót követed, biztosan nem fogod odaégetni. Pontról pontra haladva kiderül, nem is ördöngösség a karamellszószt elkészíteni. Mutatjuk is!

Házi karamellszósz recept
Hozzávalók:
- 200 g kristálycukor
- 200 g habtejszín
- 1 csipet só
- 70 g vaj
Így készítsd el:
- Tedd a cukrot egy vastag falú lábosba, és kezdd el melegíteni. Amikor nagyjából a cukor fele megolvadt, folyamatosan kevergetned kell.
- Amíg olvad a cukor, melegítsd meg mikróban a tejszínt. A borostyán színű olvadt cukorhoz több részletben öntsd hozzá a tejszínt, kevergetés mellett.
- Nagyjából 2 percen keresztül főzd, és utána add hozzá a csipet sót is. Ha sós-karamellás szószt szeretnél, akkor a sóból mehet bele egy teáskanálnyi is.
- Vedd le az edényt a tűzről, add hozzá a vajat és kézi botmixerrel egyneműsítsd. Szűrd át, majd öntsd üvegekbe. Hagyd kihűlni, majd utána mehet a hűtőszekrénybe, ahol gyönyörűen be fog sűrűsödni. Pár óra hűtés után már megfelelő lesz az állaga.
- Ha tortába szeretnéd tölteni, akkor érdemes tovább bent tartani a hűtőben.
Jó étvágyat!







