
Itt a franciák döbbenetes válasza a pizzára: ha éhes vagy, ne nézd meg!
Gasztronómiai utazás, hihetetlen ízek! Franciák egyik legfinomabb étele a quishe. Ezt neked is meg kell kóstolni! Mutatjuk a receptet.
Ez a gasztronómiai csoda, a francia quishe nagyon hasonlít a pizzára. Nagyon egyszerű elkészíteni, tulajdonképpen egy omlós tésztaágyon pihenő, feltétekkel gazdagon megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény. Mi a legegyszerűbb változatát hoztuk el paradicsommal, fűszerekkel, fetával. Kihagyhatatlan, garantáltan sikere lesz az egész családban! Mutatjuk a receptet.

Franciák döbbenetes válasza a pizzára: Quiche
Hozzávalók:
- 350 g főtt burgonya, összetörve
- 75 g liszt
- 50 g reszelt sajt
- 1 csipet só, bors
- 3 db tojás
- 50 ml főzőtejszín
- 30 g feta
- 1 marék petrezselyem és kapor
- 2 db nagy paradicsom vagy több apró
Így készítsd el:
- Keverd össze tört krumplit, a lisztet, a reszelt sajtot, a sót és a borsot. Formázz belőle egy labdát.
- Kend be a pitetál alját olvasztott vajjal, vagy olívaolajjal.
- Tedd bele a tészta alapot, és egyengesd szét kézzel, és süsd elő 15 perc alatt, 180 C fokon.
- Verd fel a tojásokat, keverd össze a tejszínnel, az összemorzsolt feta sajttal, a vágott fűszernövényekkel.
- Kend ki a pitetésztát, majd szeleteld fel a paradicsomot.
- Öntsd a pitébe a tejszínes szószt, és helyezd bele a paradicsomszeleteket.
- Sózd meg enyhén a paradicsomot, és süsd meg az egészet 30 perc alatt 180 C fokon.
- 5-10 percet hagyd pihenni, majd vedd ki a formából, és tálalhatod is.
Jó étvágyat!
Te tudtad?
A quiche-t eredetileg vasserpenyőkben készítették a német határ közelében. A név eredete is utal a közeli szomszédságra, hisz a quiche szó a német kuchen-ből franciásodott. Ma már egész Franciaországban elterjedt és kedvelt étel, valójában egy sós pite, amit vegetáriánus, de húsos, halas verzióban is elkészíthetsz.







