RETRO RÁDIÓ

Itt a franciák döbbenetes válasza a pizzára: ha éhes vagy, ne nézd meg!

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 10. 14. 11:00

Gasztronómiai utazás, hihetetlen ízek! Franciák egyik legfinomabb étele a quishe. Ezt neked is meg kell kóstolni! Mutatjuk a receptet.

Ez a gasztronómiai csoda, a francia quishe nagyon hasonlít a pizzára. Nagyon egyszerű elkészíteni, tulajdonképpen egy omlós tésztaágyon pihenő, feltétekkel gazdagon megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény. Mi a legegyszerűbb változatát hoztuk el paradicsommal, fűszerekkel, fetával. Kihagyhatatlan, garantáltan sikere lesz az egész családban! Mutatjuk a receptet.

Franciák egyik legfinomabb étele Delicious,Homemade,Quiche,Lorraine,With,Chicken,,Tomato,,Mushrooms,And,Cheese
Franciák válasza a pizzára: quiche (Fotó: Katty S / Shutterstock)

Franciák döbbenetes válasza a pizzára: Quiche 

Hozzávalók:

  • 350 g főtt burgonya, összetörve
  • 75 g liszt
  • 50 g reszelt sajt
  • 1 csipet só, bors
  • 3 db tojás
  • 50 ml főzőtejszín
  • 30 g feta
  • 1 marék petrezselyem és kapor 
  • 2 db nagy paradicsom vagy több apró

Így készítsd el:

  1. Keverd össze tört krumplit, a lisztet, a reszelt sajtot, a sót és a borsot. Formázz belőle egy labdát.
  2. Kend be a pitetál alját olvasztott vajjal, vagy olívaolajjal.
  3. Tedd bele a tészta alapot, és egyengesd szét kézzel, és süsd elő 15 perc alatt, 180 C fokon.
  4. Verd fel a tojásokat, keverd össze a tejszínnel, az összemorzsolt feta sajttal, a vágott fűszernövényekkel.
  5. Kend ki a pitetésztát, majd szeleteld fel a paradicsomot. 
  6. Öntsd a pitébe a tejszínes szószt, és helyezd bele a paradicsomszeleteket. 
  7. Sózd meg enyhén a paradicsomot, és süsd meg az egészet 30 perc alatt 180 C fokon. 
  8. 5-10 percet hagyd pihenni, majd vedd ki a formából, és tálalhatod is.

Jó étvágyat!

Te tudtad?

A quiche-t eredetileg vasserpenyőkben készítették a német határ közelében. A név eredete is utal a közeli szomszédságra, hisz a quiche szó a német kuchen-ből franciásodott. Ma már egész Franciaországban elterjedt és kedvelt étel, valójában egy sós pite, amit vegetáriánus, de húsos, halas verzióban is elkészíthetsz.

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.