Imádni fogja az egész család: így készül a pizza gofri
Hiánypótló recept azoknak, akiknek kevés ideje van pizzát sütni, hiszen a gofrisütőben villámgyorsan elkészül. Ráadásul így könnyebben magaddal viheted, mint a sima szeleteket.
A pizza gofri tökéletes alternatíva, ha kevés az időd, vagy nem szeretnél egy hatalmas pizzát sütni, csak pár kisebb adagra vágyik a család. Úgy variálhatod, ahogy csak szeretnéd, és még a tésztakészítésre fordított időt is megspórolhatod, ha bolti, csomagolt, konyhakész pizzatésztát használsz. A recept nagyon egyszerű, mi most egy szalámis változatot mutatunk, de tehetsz bele bacont, gombát, kukoricát, sonkát is, és persze ne feledkezz meg a sok-sok sajtról!
Készítsd el a kelt tésztát: futtasd fel az élesztőt a langyos vízben a cukorral, majd öntsd egy kelesztőtálba. Add hozzá a sót, a borsot, a lisztet, az oregánót, és dagaszd be a tésztát. Takard le, pihentesd meleg helyen 20-25 percig.
Míg kel a tészta, készítsd el a szószt: a paradicsomszószt, a bazsalikomot, egy csipet sót és borsot forrald össze, majd vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.
A megkelt tésztát szedd 8 egyenlő részre, és formáld a kezeddel akkora lappá őket, mint a gofrisütő egy-egy mélyedése.
Tedd a tésztákat a gofrisütőbe, kend meg a szósszal, rakd rá a szalámit, a reszelt sajtot, majd zárd még egy tésztával. Csukd le a gofrisütőt, majd süsd aranybarnára a gofrikat – ahogy ebben a videóban.