
A nagyik módszere verhetetlen: Íme, a paprikás csirke 5 titka
Igazi klasszikus a magyar konyhában, de nem is olyan egyszerű tökéletesre elkészíteni! Szerencsére ez a csirkepaprikás recept nem hagy cserben: mindent összegyűjtöttünk, amitől olyan lesz, ahogy a nagyi készítette.
Úgy az igazi, ha nokedli és uborkasaláta van hozzá, de a koviubival is jó párosítás. Ezt a magyar ételt mindenki szereti, és nagyon sokféleképpen el lehet készíteni, hiszen ahány ház, annyi csirkepaprikás recept. Azonban vannak olyan alapok, melyeket nem lehet kihagyni, ahhoz, hogy tökéletes legyen a paprikás csirke. Összegyűjtöttük, mire figyelj, amikor elkészíted!

1. Legyen minőségi az alapanyag
Nem mindegy, milyen csirkéből készíted a paprikást: válassz friss, termelői egész csirkét, egy 1,5 kg-os példány elég lesz egy családnak. Használd fel minden részét, a far-hátat, a szárnyakat, combokat is. Ettől lesz igazán gazdag íze az ételnek.
2. A csirkepaprikás recept lelke a hagyma
Legalább a hús súlyának a 20%-át tegye ki a hagyma, amit nagyon apróra vágj, és jó sokáig párolj. Tegyél az alapba paradicsomot, zöldpaprikát is, ízlés szerint egy kis hegyes-erős is mehet bele. Párold krémes állagúra a zöldséges alapot.
3. Hagyj neki időt
Bár a csirke hamar megfő, ahhoz, hogy igazán finom legyen a csirkepaprikás, a szokásos 45-50 perc helyett párold lassú tűzön, fedő alatt másfél óráig. Így omlós lesz a hús, az ízvilág pedig tökéletes. Kevés vizet önts a csirkére, elég, ha csak a háromnegyedéig, mert főzés közben még levet fog ereszteni. Fedő alatt párold, időnként apránként pótold a vizet, ha szükséges, és néha forgasd meg a húsokat.
4. Passzírozd át a szaftot
Bár a hosszú, lassú főzés miatt bőséges szaftja lesz a csirkének, még finomabb lesz, ha leöntöd a húsról, és botmixerrel összeturmixolod, vagy átpasszírozod.
5. Ne felejtsd el a tejfölt!
Minden csirkepaprikás recept alapja a minőségi, magas zsírtartalmú tejföl, amit akkor adj az ételhez, amikor már tökéletesen puhára főtt a husi. Keverd simára a liszttel, majd készítsd el hőkiegyenlítéssel a habarást, és lassan, folyamatos kevergetés mellett adagold a paprikás csirke alapjához, vagyis a szafthoz. Ezután öntsd rá a húsokra a szaftot, és már készen is van a tökéletes csirkepaprikás!






