Hazánk egyik híres étele tökéletes fogás lehet a hétvégére. Készítsd el te is! A cigánypecsenye ropogós szalonna taréjjal és steak burgonyával mindent visz! Mutatjuk a szuper receptet.
A magyar konyha nagy klasszikusát neked is el kell készítened. Cigánypecsenye, ropogós szalonna taréjjal: tökéletes választás hétvégi ebédhez. Isteni finom ez az ételkülönlegesség. Mutatjuk a többszörösen bizonyított, szuper receptet.
4 szelet szalonna kakastaréjra vágva ( csemege, kolozsvári szalonna)
1 kg sárga apró burgonya
steak burgonya fűszer
1 fej karikára vágott hagyma
Így készítsd el:
Keverd össze a pácot: az olajat, a mustárt, a borsot, a majoránnát, a pirospaprikát, és a fokhagymát.
Vasald át a tarjaszeleteket és vágd be a hús széleit. Tedd bele a pácba a húst, fedd le fóliával, és mehet a hűtőbe legalább 1 órára.
Közben főzd meg a krumplikat a steakburgonyához.
A szalonnákat vágd fel szeletekre és vágd be kakastaréjra.
Süsd ki a krumplikat, de előtte fűszerezd, és tedd be az airfryerbe melegen tartó módba.
Süsd ki a szalonnákat is.
Majd a húst vedd ki a hűtőből, sózd meg és forgasd meg paprikás lisztben.
A szalonna zsírjában közepes lángon, oldalanként kb. 4 perc alatt süsd készre a szeleteket. A hús kívülről ropogós lesz a liszt miatt, belül pedig puha.
Majd ebben a zsírban pirítsd le a karikára vágott hagymát is.
Tálald a krumplit a hússal, a tetejére halmozd rá a hagymát. Végül a ropogósra sült szalonna taréjjal koronázd meg az isteni cigány pecsenyét!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.