
Magyaros tépett hús: hihetetlenül egyszerű a titka
Az elmúlt években óriási divatja lett ennek az ételnek. Az omlósra sütött húst még inkább a szájízünkhöz szabhatjuk: ez a tépett hús recept minden magyar kedvence lesz!
Nagyjából azzal egy időben lett népszerű a pulled pork, vagyis a tépett hús hazákban, hogy megjelentek a finomabbnál finomabb kézműves hamburgerek, melyeknek sokszor elengedhetetlen része ez a finomság. De nemcsak hamburgerekben, önmagában is megállja a helyét ebédre, és pirítóssal vacsira is; most magyaros változatban bukkant fel egy olyan tépett hús recept a TikTokon, amiben a szaftos hús mellett a hagyma, fokhagyma is főszerepet kapott. De miről is van szó pontosan? A tépett hús alacsony hőmérsékleten, órákig sütött hús, ami sütőben is elkészíthető. A hús a hosszú sütésnek hála olyan szaftos és omlós lesz, hogy két villával egyszerűen szét lehet húzni. Érdemes kipróbálni a magyaros verziót is.

Magyaros tépett hús recept
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 2 fej hagyma
- 1 fej fokhagyma
- 50 dkg sertészsír
- 1 ek majoránna
- só, bors
- 0,5 liter víz
Elkészítés:
- Vágd kb. ökölnyi darabokra a sertéscombot, majd egy kevés zsíron hirtelen pirítsd le, hogy kérget kapjon. Add hozzá a negyedekbe vágott hagymát, a gerezdekre szedett, megpucolt fokhagymát, a fűszereket és a maradék zsírt. Öntsd fel vízzel, és lefedve kis lángon másfél órát párold, ennyi idő alatt omlósra pirul.
- Vedd le a fedőt, és nyomkodd szálaira a húst; közben közepes lángon pirítsd a zsírjára, így jó szaftos lesz.
- Friss kenyérrel, vagy bármilyen körettel isteni fogás, de a savanyúság ne maradjon el mellőle! Ha a maradék zsírt a húsra öntöd, hetekig eláll a hűtőben, és reggelire, vacsorára isteni fogás lesz pirítóssal.






