RETRO RÁDIÓ

Magyaros tépett hús: hihetetlenül egyszerű a titka

Létrehozva2025. 09. 02. 12:30

Az elmúlt években óriási divatja lett ennek az ételnek. Az omlósra sütött húst még inkább a szájízünkhöz szabhatjuk: ez a tépett hús recept minden magyar kedvence lesz!

Nagyjából azzal egy időben lett népszerű a pulled pork, vagyis a tépett hús hazákban, hogy megjelentek a finomabbnál finomabb kézműves hamburgerek, melyeknek sokszor elengedhetetlen része ez a finomság. De nemcsak hamburgerekben, önmagában is megállja a helyét ebédre, és pirítóssal vacsira is; most magyaros változatban bukkant fel egy olyan tépett hús recept a TikTokon, amiben a szaftos hús mellett a hagyma, fokhagyma is főszerepet kapott. De miről is van szó pontosan? A tépett hús alacsony hőmérsékleten, órákig sütött hús, ami sütőben is elkészíthető. A hús a hosszú sütésnek hála olyan szaftos és omlós lesz, hogy két villával egyszerűen szét lehet húzni. Érdemes kipróbálni a magyaros verziót is.

Mindenkinek bejön majd ez a magyaros tépett hús recept.
Ez a tépett hús recept mindenki kedvence lesz! Fotó: Elena Veselova /  Shutterstock

Magyaros tépett hús recept

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 2 fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 50 dkg sertészsír
  • 1 ek majoránna
  • só, bors
  • 0,5 liter víz

Elkészítés:

  • Vágd kb. ökölnyi darabokra a sertéscombot, majd egy kevés zsíron hirtelen pirítsd le, hogy kérget kapjon. Add hozzá a negyedekbe vágott hagymát, a gerezdekre szedett, megpucolt fokhagymát, a fűszereket és a maradék zsírt. Öntsd fel vízzel, és lefedve kis lángon másfél órát párold, ennyi idő alatt omlósra pirul.
  • Vedd le a fedőt, és nyomkodd szálaira a húst; közben közepes lángon pirítsd a zsírjára, így jó szaftos lesz.
  • Friss kenyérrel, vagy bármilyen körettel isteni fogás, de a savanyúság ne maradjon el mellőle! Ha a maradék zsírt a húsra öntöd, hetekig eláll a hűtőben, és reggelire, vacsorára isteni fogás lesz pirítóssal.

 

@not_a_funny_chef Magyaros tépett hús – egyszerű, szaftos, brutál finom! Hozzávalók: - 1 kg sertéscomb (öklömnyi darabokra vágva) - 2 fej vöröshagyma (negyedelve) - 1 fej fokhagyma (gerezdekre szedve) - Só, bors ízlés szerint - 1 púpos ek majoranna - 0,5 kg sertészsír - Kb. 0,5 liter víz Elkészítés: A húst kevés zsíron megpirítjuk, hogy kapjon egy jó kis kérget. Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, fűszereket és a maradék zsírt. Felöntjük vízzel. Lefedve, kis-közepes lángon **1,5 órát főzzük** – addigra omlósra puhul. Fedőt levesszük, a húst szálaira nyomkodjuk és közepes lángon zsírjára pirítjuk, hogy jó szaftos és ízes legyen! Friss kenyérrel, savanyúsággal kötelező kipróbálni! Ki enne belőle? #magyaroskaja #tépett #szaftos #sertés #hús #sertéshús #pulledpork #majoranna #fokhagyma #hagyma #zsír ♬ original sound - not_a_funny_chef

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.