
Ez a trükk felrobbantotta az internetet: ilyen ropogós rántott húst még nem ettél
Ha vasárnapi ebéd , akkor rántott hús! Ez a trükk mindent visz, ropogós és puha lesz tőle a hús. Ráadásul a konyha is tiszta marad.
A rántott húst sokféle képen lehet elkészíteni. De ha szaftosan, puhán és ropogósan szereted, akkor ez a trükk segít neked. Mutatjuk mire kell odafigyelned, hogy tökéletes legyen a vasárnapi ebéd.

Trükk a ropogós rántott húshoz
Milyen is az igazán szuper rántott szelet? Rendesen át van sütve, nincs kiszáradva, a panír pedig teljesen és egyenletesen bevonja a húst. Ropogós és nincs elégetve. Azt se felejtsd el, mennyire fontos, hogy a panírozásnál és a sütésnél ne legyen a konyhában káosz és erős olaj szag sem. Mutatjuk a trükköt!
- Legyen a hús szoba hőmérsékletű!
- Ha karajt készítesz, akkor a hártyás részt irdalt be, vagy vágd le. Enyhén klopfold ki!
- A szeleteket sózd be, majd forgasd meg a lisztben. A felesleges lisztet ütögesd le.
- Forgasd meg tojásban a húst, majd hempergesd bele a zsemlemorzsába.
- Hevítsd az olajat 180 C fokra. Ha a fakanál mellett habzani kezd az olaj, akkor elérted a kívánt hőmérsékletet.
- Magadtól eltartva fektesd a húst az olajba. Süsd nagyjából 5-6 percig, közben egyszer fordítsd meg.
- Ha sütés közben az olaj sistergése erősebb lesz, akkor gyorsan vedd ki a szeleteket
Jó étvágyat!
forrás: mindmegette.hu







