RETRO RÁDIÓ

Megújult a panír, isteni így a rántott hús

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 02. 12. 12:00

Rántott hús újragondolva, igazi nagy kedvenc lesz. Mutatjuk a receptet.

Fantasztikus ez a panír, és nem hétköznapi! Rántott hús sajtbundában, ez a panír mindent felülír. Készítsd el különlegesen és ropogósan a karajt! Tepsiben sütve nagyon finom lesz a hús, de ha a csirkemellet panírozod ezzel a módszerrel, akkor sem fogsz csalódni. Mutatjuk a receptet

Rántott hús
Rántott hús sajtbundában / Fotó: Mindmegette.hu

Rántott hús újragondolva

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéskaraj (vagy csirkemell)
  • só, bors
  • 3 db tojás
  • 1 tk fokhagymapor
  • 15 dkg liszt
  • 20 dkg sajt
  • olaj 

Így készítsd el:

  1. Irdald be a karajszeleteket a hártyás oldalukon. Majd puha ütésekkel klopfold ki.
  2. A hússzeletek mindkét oldalát fűszerezd meg sóval, borssal.
  3. A felvert tojásokhoz adj egy kevés sót és fokhagymaport, majd habverővel keverd csomómentesre.
  4. A hússzeleteket forgasd bele a lisztbe, majd a tojásokba, és végül a reszelt sajtba. 
  5. Tepsibe tegyél sütőpapírt, vékonyan kend meg olajjal, és erre helyezd rá a bepanírozott karajokat. 
  6. 190 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süsd meg a hússzeleteket, addig, amíg a sajt aranybarna és ropogós lesz. 
  7. Fantasztikus köretekkel savanyúsággal tálalhatod is.

Jó étvágyat!

forrás: mindmegette.hu 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.