
Egy nő kifogyott az ötletekből, megkérdezte, mit főzzön. Íme, a 3 legnépszerűbb válasz
Aki minden nap főz, annak komoly fejtörés lehet újabb és újabb recepteket kitalálni. Egy nő az asszonytársaihoz fordult segítségért, ebéd ötletek miatt, és rengeteg választ kapott, de ezt a három receptet írták a legtöbben.
Nem is olyan egyszerű kitalálni, mi legyen az ebéd, főleg, ha a „mit főzzek ma” kérdésre a család annyit válaszol, hogy "valami finomat" vagy azt, hogy "mindegy". Egy háziasszony is komoly gondba került, teljesen elhagyta az ihlet, hogy mi kerüljön a család asztalára, ezért egy Facebook csoportban ebéd ötletek miatt segítséget kért az asszonytársaitól. Sok választ kapott, de volt pár olyan, könnyű nyári étel, melyeket többen is beírtak. Az ebéd ötletek közül a három legnépszerűbbet elhoztuk nektek, és mutatunk receptet is; mindhárom fogás könnyen emészthető, jólesik a nagy melegben is, táplál, és mellé hamar elkészíthető, így a konyhában sem kell sokat ácsorogni a forróságban.

Nyári ebéd ötletek
1. Tojásos lecsó

Hozzávalók:
- 30 dkg paradicsom
- 1 kg paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek zsír
- 4 db tojás
- só, pirospaprika
Elkészítés:
- A zsíron pirítsd meg közepes lángon a karikákra vágott hagymát, ha kicsit összeesett, tedd hozzá a kimagozott, kockákra vágott paprikát. Fedő alatt párold tíz percig, majd ha kissé megpuhult a paprika, add hozzá a fűszerpaprikát, és alaposan keverd el az egészet.
- Vágd cikkekre a paradicsomokat, add a paprikás alaphoz, és addig főzd, míg a paradicsom meg nem puhul.
- Verd fel a tojásokat egy tálban, öntsd a lecsóhoz, és alaposan keverd el az egészet. Ha összeállt a tojás, már kész is a lecsó.
2. Zöldségleves húsgombóccal

Hozzávalók:
- 25 dkg zöldborsó
- 2 nagy fej karalábé
- 2 szál sárgarépa
- 3 szál petrezselyemgyökér
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors
- 1 csok petrezselyemzöld
A gombócokhoz:
- 25 dkg darált hús
- 1 db zsemle (vízben áztatva)
- 1 db tojás
- 1 kisebb fej reszelt vöröshagyma
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kk pirospaprika
Elkészítés:
- Mielőtt odateszed a zöldségeket főni, készítsd el a húsgombócot: keverd össze a húst a többi hozzávalóval, majd tedd az egész masszát pihenni a hűtőbe.
- Vágd apró kockákra a vöröshagymát, közepes lángon dinszteld meg egy kevés olajon, majd dobd rá az egyforma darabokra vágott zöldségeket, és párold őket együtt öt percig.
- Fűszerezd a zöldségeket 1 gerezd zúzott fokhagymával, szórd meg őket a pirospaprikával, majd öntsd fel kb. másfél liter vízzel, sózd, borsozd, add hozzá a apróra vágott petrezselyemzöldet.
- Ha felforrt a leves, vizes kézzel formázz diónyi gombócokat a húsos masszából, óvatosan tedd a levesbe, és kis lángon főzd együtt az egészet 15 percig.
3. Gombapörkölt

Hozzávalók:
- 20 dkg gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 1 db kápia paprika
- 1 db paradicsom
- só, bors
- 1 kk majoránna
Elkészítés:
- Párold üvegesre a hagymát egy kevés olajon, vedd le a fazekat a tűzről, és keverd a hagymához a pirospaprikát.
- Önts a hagymára fél dl vizet, forrald fel, majd add hozzá a kockákra vágott paprikát, paradicsomot és a szeletelt gombát. Fűszerezd sóval, borssal, majoránnával, majd öntsd fel 1 dl vízzel, és közepes lángon, fedő alatt főzd.
- Ha a gomba összeesett, és levet eresztett, vedd le a fedőt, és főzd tovább addig, míg a gomba meg nem puhul. Köretnek nokedlit, friss kenyeret és savanyúságot tálalj hozzá.






