
Így készül a lecsós tök, üde nyári fogás
Ezt az isteni ételt neked is ismerni kell! Engedd el a tökfőzelék mumust, mutatjuk a lecsós tök receptjét!
A tökfőzeléket nem mindenki szereti, sőt! De a lecsós tök bizony isteni fogás, főleg a meleg nyári napokon. Nem tudni, mi váltotta ki az ellenérzést a tökfőzelék kapcsán, de szerencsére vannak ételek, amikben izgalmas ízt kölcsönöz a tök. Íme a recept, ami idén nyáron is mindent visz, a lecsó és a tök kombinációjából csoda finom étel kerekedett. A mindmegette.hu stábja egyszerű videót is készített. Főzd meg te is, egy meleg nyári napon.

Lecsós tök recept
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 4-5 db paprika
- só
- 1 ek pirospaprika
- 2 db paradicsom
- 1 kg gyalult tök
- 1 csokor kapor
- 1/2 ek zsír
- tálaláshoz: 20 dkg tejföl
Így készítsd el:
- Pucold meg a hagymát és kockázd fel, a paprikát mosd meg és szabadítsd meg a csumától, majd darabold fel. A paradicsomot is mosd meg és vágd fel, végül tisztítsd meg a kaprot, és aprítsd fel.
- Egy nagyobb lábosban, közepes lángon egy kevés zsírt olvassz fel, és erre mehet rá a hagyma. Kicsit kevergesd és add hozzá a feldarabolt és megtisztított paprikát. Sózd meg és 10-15 percig párold, amíg majdnem megpuhul.
- Szórd meg pirospaprikával, alaposan keverd el, és add hozzá a paradicsomot, ezt is keverd el, majd mehet bele a gyalult tök is a lecsós alaphoz. Ha úgy érzed még szükséges, akkor sózd meg, és időnként kevergetve, nagyjából 5-6 percig főzd, amíg a tök megpuhul, de még marad egy pici tartása. Végén add hozzá a kaprot, keverd el, és tálalhatod is az ételt.
- A tetejére egy nagy kanál tejfölt is tehetsz. Friss kenyérrel isteni finom lesz!
Jó étvágyat!







