
3 titkos fortély, amitől mennyei lesz a rakott krumpli
Mindenki szereti ezt a fogást, ami akkor a legjobb, ha a lehető legszaftosabb! Mindenkinek van a tarsolyában egy jó rakott krumpli recept, de érdemes néhány apró trükköt bevetni, hogy még finomabb legyen.
Nem véletlen a magyarok egyik kedvenc ebédje: tápláló, finom, és jó szaftos. Az alap rakott krumpli recept egyszerű, de van néhány fortély, amivel felturbózhatod, így még tökéletesebb lesz. Mutatjuk, hogyan tudod csúcsra járatni az ízeket!

Így lesz még tökéletesebb a rakott krumpli recept
1. Jóféle kolbászt válassz
A rakott krumpli lelke a kolbász; hiába tökéletes minden összetevő, ha silány minőségű kolbászt teszel bele, vagy gyengébb ízű virslit. Ha túl száraz a kolbász, nem lesz eléggé szaftos a rakott krumpli, így bármilyen fajtát is választasz – debreceni, krinolin –, figyelj arra, hogy nem legyen túlságosan száraz. De a legjobb a puha, füstölt lángolt kolbász, hiszen így a füstös íz átjárja az egész tálat a sütőben, és elég szaftot is ereszt, hogy tökéletes legyen a végeredmény.
2. Reszeld a tojást
Szinte minden rakott krumpli recept azt javasolja, hogy karikázd a tojást, és így valóban mutatós is az étel, de sokkal jobb ízharmóniát érhetsz el, ha inkább reszeled a rétegekre a főtt tojást. Így ugyanis sokkal erőteljesebben fog érvényesülni az íze az ételben.
3. Piros vagy barna héjú krumplit válassz
A finom rakott krumpli titka, hogy az alapok jók legyenek; és ez nem más, mint a jóféle burgonya. Válassz főzésre, nem sütésre való fajtát, a legegyszerűbb, ha a héjat figyeled, a piros, vagy barna krumpli a legfinomabb főzve. A krumpli héjában rengeteg ízanyag van, ezért érdemes héjában, egyben megfőzni, hogy tökéletes rakott krumpli kerüljön az asztalra.






