RETRO RÁDIÓ

Szórj szódabikarbónát a panírba, imádni fogod a hatást

Létrehozva2025. 09. 18. 12:00

Ez a hagyományos hétvégi ebéd még finomabb lesz, ha beveted ezt az apró trükköt. A ropogós panír titka ugyanis a gondos sütésen túl ezen az összetevőn is múlik...

Szinte minden háztartásban elkészül hetente egyszer a rántott hús, de ha szeretnéd, hogy még finomabb legyen, akkor szórj a panírba egy kis szódabikarbónát! A rántott hús ugyanis akkor a legjobb, ha ropogós panír veszi körbe az omlós, puha hússzeletet. Elsőre talán bizarrnak tűnhet az ötlet, hogy szódabikarbónával rántsd a húst, de a végeredmény magáért beszél. Mutatjuk a receptet!

Így készül a ropogós panír.
 A ropogós panír titka egy csipet szódabikarbóna! Fotó: New Africa

Ropogós panír recept

Hozzávalók:

  • tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • só, bors
  • 1 tk szódabikarbóna

Elkészítés:

  • Tisztítsd meg, klopfold ki a hússzeleteket, és sózd meg őket. Míg állnak egy picit, készítsd elő a panírt.
  • A lisztet és a zsemlemorzsát tedd egy-egy mélyebb edénybe, a tojásokat verd fel egy mélytányérban. A felvert tojásba keverd bele a szódabikarbónát
  • Forgasd meg a húsokat a lisztben, a tojásban és a zsemlemorzsában, majd gyorsan süsd ki őket forró olajban. Előfordulhat, hogy felfújódik a bunda, de annál finomabb lesz a rántott hús.
  • Ha aranybarnára sültek a hússzeletek, konyhai papírtörlőn hagyd őket állni egy kicsit, hogy lecsöpögjön az olaj, és melegen tálald őket. 
  • Ezzel a módszerrel garantált a ropogós panír!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.