
Szórj szódabikarbónát a panírba, imádni fogod a hatást
Ez a hagyományos hétvégi ebéd még finomabb lesz, ha beveted ezt az apró trükköt. A ropogós panír titka ugyanis a gondos sütésen túl ezen az összetevőn is múlik...
Szinte minden háztartásban elkészül hetente egyszer a rántott hús, de ha szeretnéd, hogy még finomabb legyen, akkor szórj a panírba egy kis szódabikarbónát! A rántott hús ugyanis akkor a legjobb, ha ropogós panír veszi körbe az omlós, puha hússzeletet. Elsőre talán bizarrnak tűnhet az ötlet, hogy szódabikarbónával rántsd a húst, de a végeredmény magáért beszél. Mutatjuk a receptet!

Ropogós panír recept
Hozzávalók:
- tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- só, bors
- 1 tk szódabikarbóna
Elkészítés:
- Tisztítsd meg, klopfold ki a hússzeleteket, és sózd meg őket. Míg állnak egy picit, készítsd elő a panírt.
- A lisztet és a zsemlemorzsát tedd egy-egy mélyebb edénybe, a tojásokat verd fel egy mélytányérban. A felvert tojásba keverd bele a szódabikarbónát.
- Forgasd meg a húsokat a lisztben, a tojásban és a zsemlemorzsában, majd gyorsan süsd ki őket forró olajban. Előfordulhat, hogy felfújódik a bunda, de annál finomabb lesz a rántott hús.
- Ha aranybarnára sültek a hússzeletek, konyhai papírtörlőn hagyd őket állni egy kicsit, hogy lecsöpögjön az olaj, és melegen tálald őket.
- Ezzel a módszerrel garantált a ropogós panír!






