RETRO RÁDIÓ

Így készítsd a spenótot, ha nem akarod berántani

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 09. 14. 16:30

Manapság egyre több a lisztérzékeny ember. Számukra másképp kell a főzelékeket is elkészíteni, és ez vonatkozik a spenótra is. Mutatjuk, hogy így készítsd el, ha te is kihagynád a rántást!

A főzelék a magyar konyha fontos műfaja - ezeket az ételeket jellemzően rántással vagy habarással készítjük, vagyis liszttel. Sajnos manapság egyre többen érzékenyek a lisztre, így olyan főzelék receptét mutatjuk meg, amit bátran bárki megehet. 

Így készítsd el Egg,Over,Boiled,Spinach
Így készítsd el a spenótot rántás nélkül - Fotó: marco mayer / Shutter

Így készítsd el a spenótot rántás nélkül-recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1,5 dl tej/mandulatej
  • só, bors

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a spenótot és tisztítsd meg. (Vagy olvaszd ki a fagyasztott spenótot.) Kevés olajon pirítsd meg a hagymát és a zúzott fokhagymát, majd erre mehet rá a spenótlevél. Fonnyaszd meg. 
  2. Majd öntsd fel tejjel, és turmixold össze. Sózd, borsózd. Forrald össze, és tükörtojással vagy főtt tojással tálalhatod is.

Jó étvágyat!

Tipp: Ha sűrűbben szereted a spenótot, akkor egy marék zabpehelylisztet kikeverhetsz kevés növényi tejjel, és hozzáöntheted a főzelékhez. 2 perc alatt besűrűsödik. 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.