
Így készítsd a spenótot, ha nem akarod berántani
Manapság egyre több a lisztérzékeny ember. Számukra másképp kell a főzelékeket is elkészíteni, és ez vonatkozik a spenótra is. Mutatjuk, hogy így készítsd el, ha te is kihagynád a rántást!
A főzelék a magyar konyha fontos műfaja - ezeket az ételeket jellemzően rántással vagy habarással készítjük, vagyis liszttel. Sajnos manapság egyre többen érzékenyek a lisztre, így olyan főzelék receptét mutatjuk meg, amit bátran bárki megehet.

Így készítsd el a spenótot rántás nélkül-recept
Hozzávalók:
- 50 dkg spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1,5 dl tej/mandulatej
- só, bors
Így készítsd el:
- Mosd meg a spenótot és tisztítsd meg. (Vagy olvaszd ki a fagyasztott spenótot.) Kevés olajon pirítsd meg a hagymát és a zúzott fokhagymát, majd erre mehet rá a spenótlevél. Fonnyaszd meg.
- Majd öntsd fel tejjel, és turmixold össze. Sózd, borsózd. Forrald össze, és tükörtojással vagy főtt tojással tálalhatod is.
Jó étvágyat!
Tipp: Ha sűrűbben szereted a spenótot, akkor egy marék zabpehelylisztet kikeverhetsz kevés növényi tejjel, és hozzáöntheted a főzelékhez. 2 perc alatt besűrűsödik.







